RO EN
The cart is empty

IPP antreneaza autoritati in programul de revitalizare a patrimoniului urban

Institutul pentru Politici Publice (IPP), in parteneriat cu Sectorul 3 din Bucuresti si cu municipiile Arad si Alba Iulia a lansat, recent, proiectul denumit "Orasul user-friendly", prin care isi propune sa promoveze un model inovator de transformare urbana a unor foste zone industriale sau militare aflate, in prezent, in diferite stadii de degradare sau neutilizate. Proiectul este co-finantat printr-un grant elvetian, prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.
"Am inceput periplul de transformare urbana a unor foste spatii industriale abandonate/ degradate. Prima oprire o facem la Alba Iulia, la o aripa a Palatului Principilor, fosta resedinta a principilor Transilvaniei intre anii 1542 si 1699 si, ulterior, sediu militar pentru o perioada de 300 de ani. Impreuna cu Primaria Alba Iulia si cu un grup emergent de industrii creative si culturale locale, vom porni un amplu proces de consultare pentru a identifica cele mai bune solutii de redare a acestui spatiu-simbol al comunitatii locale, cu o noua identitate", au declarat reprezentantii IPP pe pagina oficiala de Facebook a institutiei.
Scopul acestei initiative este de a repune si alte spatii, precum Hala Laminorului sau o parte din fosta Cetate a Aradului, in circuite urbane, redandu-le comunitatilor de care apartin, prin sprijinirea identificarii celor mai potrivite solutii de transformare, cu implicarea directa a locuitorilor din zonele respective, a grupurilor civice locale active si a industriilor creative.
In fiecare dintre cele 3 zone identificate, partenerii vor demara un amplu proces local de constientizare si sensibilizare a locuitorilor cu privire la problemele de mediu reprezentante de calitatea mediului urban afectat din zonele mentionate, vizand implicarea cetatenilor in dezbateri publice si in procesul decizional pentru alegerea unor solutii durabile si folositoare comunitatii privind destinatiile celor 3 situri aflate astazi in stadiu avansat de degradare.
Programul se deruleaza in perioada mai 2016 - aprilie 2017 si are un buget de aproape 60.000 de franci elvetieni.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter