RO EN
The cart is empty

INS: Numarul locuintelor definitivate in primele 9 luni s-a diminuat cu peste 6.000

In intervalul ianuarie - septembrie a.c., au fost definitivate 32.132 de locuinte, in scadere cu 6.038 de unitati locative fata de aceeasi perioada din 2009 (-16%), conform Institutului National de Statistica (INS). In trimestrul al treilea a.c. au fost date in folosinta 13.458 locuinte, in scadere cu 1.211 locuinte (8%) fata de intervalul similar din 2009. Pe medii de rezidenta, atat in intervalul iulie- septembrie 2010, cat si in perioada similara din 2009, cele mai multe locuinte au fost construite in mediul urban (50,8%). Repartitia pe fonduri de finantare a locuintelor terminate releva faptul ca, fata de al treilea trimestru al anului trecut, in intervalul similar din 2010 a scazut numarul celor realizate din fonduri private (cu 641 locuinte), iar in cazul locuintelor cu finantare de la bugetul de stat (sau cele locale) s-a consemnat o diminuare de 570 locuinte. Distributia in profil regional subliniaza o tendinta de scadere in regiunile de dezvoltare Sud - Vest Oltenia (- 402 locuinte), Nord - Est (-338 locuinte), Centru (-293 locuinte), Nord - Vest (-267 locuinte), Sud - Muntenia (-185 locuinte), Bucuresti - Ilfov (-181 locuinte ) si Vest (-116 locuinte). Singura crestere s-a inregistrat in regiunea de dezvoltare Sud - Est (+571 locuinte).
Potrivit INS, in intervalul ianuarie - septembrie a.c a scazut numarul locuintelor realizate din fonduri private cu 4.997 unitati, iar numarul celor realizate din fonduri publice s-a diminuat cu 1.041 de locuinte, fata de perioada similara din 2009. Distributia in profil regional pune in evidenta o scadere a numarului locuintelor finalizate, in toate regiunile de dezvoltare, cele mai semnificative fiind inregistrate in urmatoarele: Nord - Vest (-1992 locuinte), Nord -Est (-1089 locuinte) si Bucuresti - Ilfov (-804 locuinte). Informatii suplimentare, la www.insse.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter