RO EN
The cart is empty

GUVERN: Absorbtia fondurilor europene ramane o prioritate

Reprezentantii guvernului au dat asigurari, in cadrul comitetului interministerial pentru monitorizarea absorbtiei fondurilor comunitare, la care a participat si comisarul Johannes Hahn, ca atragerea fondurilor comunitare are o importanta ridicata in contextul crizei economice actuale: „Pentru Romania, fondurile europene nu numai ca reprezinta o prioritate, ci sunt o sansa majora pentru a putea depasi mai usor criza economica”.
Guvernul va mobiliza, cu prioritate, resursele bugetare necesare absorbtiei acestor fonduri, chiar si in conditiile aplicarii programului de austeritate propus. „Romania, in pofida eforturilor de austeritate pe care trebuie sa le faca, isi pastreaza intacte resursele bugetare alocate pentru cofinantarea proiectelor europene”, a declarat premierul roman. Guvernul a discutat si despre posibilitatea realocarii unor sume de bani din cadrul unor programe operationale mai putin solicitate, catre acele programe unde solicitarile sunt ridicate. "In cadrul programului de dezvoltare regionala, avem solicitari de peste 10 miliarde euro, iar in privinta proiectelor depuse, fondurile europene alocate sunt de 4 miliarde euro. Am cerut sprijinul Comisiei Europene sa incepem o discutie pentru a putea realoca sume de bani de la diverse axe spre acelea care sunt cele mai solicitate in momentul de fata in Romania", a precizat seful guvernului. Informatii suplimentare, la www.guv.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter