RO EN
The cart is empty

CE: Europenii considera apararea si autonomia energetica prioritati-cheie in 2022

Potrivit unui sondaj Eurobarometru, cetatenii europeni sprijina masiv o politica de securitate si aparare comuna si se asteapta ca UE sa isi reduca treptat dependenta de sursele de energie rusesti.
Sondajul confirma, de asemenea, sprijinul larg pentru raspunsul UE la agresiunea Rusiei impotriva Ucrainei.
Raspunsul UE la invadarea Ucrainei de catre Rusia - Confirmand rezultatele Eurobarometrului Flash publicat la 5 mai, sondajul de astazi arata faptul ca majoritatea europenilor (59 %) sunt multumiti de raspunsul UE la invadarea Ucrainei de catre Rusia si de reactia propriului guvern (57 %). Actiunile umanitare beneficiaza de cel mai mare sprijin (93 %), urmate de primirea in UE a ucrainenilor care fug din calea razboiului (91 %). 80 % dintre europeni sprijina sanctiunile economice impuse guvernului rus, intreprinderilor si persoanelor fizice, iar 70 %, finantarea furnizarii si livrarii de echipamente militare Ucrainei.
Aparare si securitate - Marea majoritate a cetatenilor UE (81 %) si cel putin doua treimi dintre respondenti in fiecare tara se declara in favoarea unei politici comune de aparare si securitate intre statele membre ale UE. In plus, 93 % sunt de acord ca statele membre ar trebui sa actioneze impreuna atunci cand este vorba despre apararea teritoriului UE, iar 85 % considera ca ar trebui intensificata cooperarea in materie de aparare la nivelul UE.
Autonomia energetica - Eurobarometrul arata, de asemenea, un sprijin larg pentru obiectivele RePowerEU. 87 % dintre respondenti considera ca UE ar trebui sa isi reduca cat mai curand posibil dependenta de sursele de energie rusesti. 80 % sunt de acord ca politica energetica poate contribui la apararea intereselor strategice ale UE. 86 % considera ca reducerea importurilor de petrol si gaze si investitiile in energia din surse regenerabile sunt importante pentru securitatea noastra globala, iar 87 % estimeaza ca imbunatatirea eficientei energetice ne va face mai putin dependenti de producatorii de energie din afara UE. 85 % ar dori ca UE sa investeasca masiv in energiile regenerabile.
Combaterea schimbarilor climatice - 85 % dintre europeni considera ca lupta impotriva schimbarilor climatice poate contribui la imbunatatirea starii de sanatate si a bunastarii si tot atatia considera ca aceasta poate crea noi oportunitati pentru inovare, investitii si locuri de munca. Desi 49 % se tem ca abordarea schimbarilor climatice ar putea dauna economiei noastre, 83 % considera ca acest lucru poate contribui la reducerea costurilor unor degradari ecologice mai mari in viitor. In plus, 81 % considera ca, pe termen lung, energia din surse regenerabile poate limita pretul pe care il platim pentru consumul nostru de energie.
Prioritati-cheie - Eurobarometrul arata ca, avand in vedere situatia actuala, europenii considera ca apararea si securitatea (34 %) si „sporirea autonomiei UE si a statelor sale membre in ceea ce priveste aprovizionarea cu energie” (26 %) sunt domeniile prioritare pentru 2022. Gestionarea situatiei economice (24 %), mediul si schimbarile climatice (22 %) si somajul (21 %) urmeaza indeaproape.
Pandemia de COVID-19 - Majoritatea respondentilor sunt multumiti de modul in care strategia de vaccinare a fost gestionata de UE (58 %) si de propriul guvern (59 %).

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter