RO EN
The cart is empty

CASTIGATOR: Apolodor reabiliteaza Centrul Istoric al Capitalei

Compania Apolodor a castigat licitatia privind punerea in siguranta a lucrarilor de reabilitare a centrului istoric al Capitalei. Lucrarile vor incepe saptamana viitoare, dupa ce acestea au fost oprite in urma rezilierii contractului cu firma Sedesa (in septembrie 2009). Se intentioneaza ca, pana la sfarsitul anului in curs, sa se finalizeze toate cele 16 strazi (utilitatile, mobilierul stradal si iluminatul public). In paralel, reprezentantii Primariei Municipiului Bucuresti vor incepe discutiile cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) pentru a crea cadrul legal necesar reconsolidarii fatadelor cladirilor din zona.
***

Contractul de reabilitare a centrului istoric, in valoare de peste 27 milioane de euro, a fost desemnat, la sfarsitul anului 2006, companiei Sedesa Obras y Servicios SA, in urma unei licitatii organizate de Primaria Capitalei. Bugetul pentru realizarea acestei investitii a fost suplimentat ulterior, la inceputul lui 2008, cu 8,5 milioane de euro pentru lucrarile arheologice extinse, modernizarea arhitecturala si urbanistica a doua spatii deschise - Pietele Sf. Anton si Sf. Dumitru, reabilitarea retelelor utilitare din zona etc.
Lucrarile, realizate pana in prezent in proportie de circa 75%, sunt cofinantate de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), de Guvernul Olandei si de la bugetul local.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter