RO EN
The cart is empty

Calitatea constructiilor se afla la limita inferioara a standardelor

In ultimii zece ani, cu preponderenta in intervalul 2007 – 2008, tara noastra reprezenta una dintre cele mai performante pietein ceea ce priveste dezvoltarea obiectivelor de constructii. In fiecare luna erau anuntate lansari de noi proiecte a caror valoare depasea cateva milioane de euro. Antreprenorii, si nu numai, au prosperat in acest interval, insa au mizat foarte mult pe cantitate si nu pe calitate, la acest ultim capitol fiind inregistrate numeroase deficiente. Astfel, intre anii 2006 – 2009 expertii Inspectoratului de Stat in constructii (ISC) au dispus oprirea lucrarilor pe aproximativ 10.000 de santiere, refacerea lucrarilor la 31.000 de obiective de investitii si demolarea a aproximativ 200 de imobile care nu respectau legislatia in domeniu. Nivelul calitativ al lucrarilor, se afla, de multe ori, la limita inferioara a standardelor. Potrivit specialistilor, lipsa unui sistem recunoscut la nivel national de certificare a capabilitatii firmelor de constructii va face ca nivelul calitativ al lucrarilor sa fie negativ si in anii care urmeaza. 
Calitatea lucrarilor de constructii realizate in ultimii ani in tara noastra este, de nenumarate ori, pusa sub semnul indoielii. Cauzele care determina realizarea de lucrari de constructii ce nu corespund standardelor in vigoare sunt reprezentate de .....
Pentru a citi articolul complet, click aici

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter