RO EN
The cart is empty

AC 168: Inflatia si problemele de avizare amana startul multor proiecte private noi

Editia August 2022 a revistei Agenda Constructiilor cuprinde date si informatii referitoare la situatia actuala si perspectivele pietei nationale de constructii si instalatii, precum si cele mai noi estimari referitoare la evolutia preturilor materiilor prime si materialelor de constructii, in actualul context economic, conform datelor care erau disponibile in momentul redactarii articolelor. Tema centrala a editiei o reprezinta analiza pietei de utilaje si echipamente pentru constructii (utilaje terasiere, sisteme de cofrare, ascensoare/ scari rulante si scule electrice), realizata pe baza rezultatelor obtinute de principalele companii din fiecare domeniu in 2021 si previziunile pentru 2022.
 
Primul material al revistei este reprezentat de analiza editiei August a revistei Agenda Constructiilor, care a vizat piata de utilaje si echipamente pentru constructii, fiind incluse analize pe sectoarele de utilaje terasiere, sisteme metalice de cofrare, scule electrice sic ascensoare. Articolul include date centralizate si comparative privind afacerile, profitul si numarul de angajati ai principalilor producatori din sectoarele de utilaje pentru constructii si sisteme de cofrare, precum si modul in care activitatea acestora a fost afectata de inflatie si dificultatile din lanturile de aprovizionare. Datele statistice sunt intarite de opinii ale reprezentantilor pietelor de utilaje si echipamente pentru constructii, precum Ruben Marian (CEO UTILBEN), Gabriel Stanciu (directorul de vanzari al Italia Star Com Due), Paul Draniceanu (Director Divizia Camioane Rulate Cefin Trucks), Mircea Georgescu (directorul general al Hunnebeck Romania), George Cristian Gheorghe (director de vanzari la Doka Romania), Stefan Dragomirescu (Sales Manager Milwaukee Romania), Nicola Ludovico (directorul general al Hilti Romania), Martin Schwarz (membru al consiliului executiv Stihl) si Catalina Dragomir (directorul general al KONE ASCENSORUL SA).
Rubrica Agenda Investitiilor prezinta, in trei pagini, principalele proiecte de investitii publice si private anuntate sau demarate in ultima perioada la nivel national. In contextul in care inflatia si problemele de avizare a proiectelor noi in Bucuresti, dar si in alte mari orase, au amanat planurile dezvoltatorilor.
 
 
Revista continua cu un Cover Story, material ce prezinta povestea Lindab Romania, parte a grupului suedez Lindab, ce dezvolta, produce si promoveaza produse si solutii moderne pentru constructii civile si industriale si sisteme de ventilatii pentru un climat interior imbunatatit, bazat pe un concept si o strategie proprie de afaceri. Materialul prezinta, pe scurt, principalele repere ale celor 60 de ani de activitate globala Lindab, precum si directiile de activitate ale subsidiarei din Romania. Materialul include o opinie a Cameliei Popescu, Manager Marketing si Comunicare la Lindab Romania, pe tema resursei celei mai importante a companiei - oamenii, prezentarea solutiei Lindab de ventilatie mecanica pentru asigurarea unui aer curat in scoli, precum si un interviu cu Andrei Sulyok, directorul general al Lindab Romania, referitor la activitatea din primele sase luni ale anului si perspectivele pentru perioada urmatoare pentru toate cele 3 segmente de business pe care le are in Romania (acoperisuri metalice, constructii de hale si ventilatii).
In continuare, rubrica dedicata Arhitecturii si Proiectarii include o serie de materiale independente. Primul dintre acestea prezinta solutiile tehnice utilizate de Concept Structure pentru realizarea structurii de rezistenta a cladirii U-Center 2, etapa a doua a ansamblului U-Center, dezvoltat de Forte Partners in zona Parcului Tineretului din Bucuresti, in urma unei investitii totale de 200 de milioane de euro. Celelalte doua materiale subliniaza beneficiile economice ale reglementarii serviciilor de arhitectura, respectiv necesitatea unor strategii noi de abordare a colaborarii dintre arhitecti si antreprenori, care sa armonizeze activitatile de proiectare si executie, in interesul comun al tuturor partilor implicate in dezvoltarea unui proiect. Cele doua materiale au fost realizate, in ordine, pe baza raportului ACE cu privire la beneficiile reglementarii serviciilor de arhitectura, respectiv pe baza studiilor publicate de American Institute of Architects si Associated General Contractors of America.
 
 
Interviurile editiei
Rubrica de opinii si interviuri ocupa o mare parte a publicatiei. Pe rand, specialisti din domeniul constructiilor, dar si din sectoare conexe, au vorbit despre cele mai noi proiecte pe care le deruleaza, dar si despre tendintele actuale care afecteaza aceasta piata si au incercat sa contureze un viitor probabil in fiecare dintre segmentele abordate. Interviurile editiei sunt:
  • Dr. arh. Stefan Balici, OAR: Linia directoare este cresterea calitatii mediului construit din Romania
  • Razvan Marcu: MARCOM RMC’94 si-a propus sa deschida 4 filiale noi in urmatorii 3-5 ani
  • Traian Ionita: Rom Service Construct are in plan dublarea cifrei de afaceri din acest an
  • Arh. Adrian Pop, ADP: Dublare a volumului de activitate in 2022 si noi obiective ambitioase
  • Victor Vladescu: ECO GEODRUM estimeaza o crestere de peste 60% a afacerilor din acest an
  • James Hanson: EGIS, in fata unei noi etape de dezvoltare pe piata locala a constructiilor
  • Yuri Glancz: KLAUS Multiparking se extinde cu montajul de sisteme de parcare in 5 orase noi
  • Razvan Cuc, RE/MAX: Preturile pe piata imobiliara au crescut cu pana la 20% in S1
  • Yitzhak HAGAG: "Romania are, in continuare, foarte multe oportunitati de oferit"
  • Alexandra Nicolau, ASCO Instant Result: Lipsa predictibilitatii amana noile investitii majore
  • Ionut Murgu, BOSCH: Vanzari de scule electrice peste asteptari, in primul semestru
 
 
  • Ing. Dragos Marcu, Popp & Asociatii: Noi planuri de extindere a activitatii, in afara granitelor
  • Dr. arh. Iulia Stanciu, STARH: Inceput de an foarte bun, cu o competitie castigata si noi perspective
  • Ana Hogea: Forty Management vrea sa extinda conceptul Lagoon City in tarile din regiune
  • Irina Mandoiu: POLICOLOR investeste 20 de milioane lei in eficientizarea productiei
  • Viorica Frunza, Impex Romcatel: Cererea de proiecte de restaurare a monumentelor, in crestere
  • Mihai Dragomir, Allied Engineers: Crestere de 20% in 2022, datorita proiectelor in lucru
  • Iulia-Consuela Prodan, Expert Proiect: Sustenabilitatea constructiilor poate porni de la fundatii
  • Rüdiger Dany, NEPI Rockcastle: Buget de 610 milioane de euro pentru proiecte in derulare
  • Ing. Andrei Tudor, Interactive Design: Dezvoltare continua, bazata pe studiu si inovare
  • Andreea Petre, Genesis Property: "Suntem pregatiti sa trecem cu bine peste aceasta perioada"
 
Topuri cu cele mai mari companii de constructii
Editia August 2022 a revistei Agenda Constructiilor include si clasamente actualizate ale celor mai mari companii globale, europene si nationale de constructii, conform cifrelor de afaceri medii realizate in ultimii 3 ani incheiati.
  • TOP 100 - Clasamentul companiilor globale de constructii, dupa cifra de afaceri
  • TOP 100 - Clasamentul antreprenorilor europeni de constructii, dupa cifra de afaceri
  • TOP 500 - Antreprenori si Firme de Constructii din Romania 2022.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter