RO EN
Košík je prázdný

PLAZA CENTERS: Investitii de 200 milioane de dolari, in SUA

Compania israeliana Plaza Centers a anuntat investitii de 200 milioane de dolari pe piata imobiliara din SUA. Fondurile vor fi gestionate de subsidiara Elbit Plaza SUA, in parteneriat cu grupul local Eastgate Property LCC si vor viza piata americana de centre comerciale. Plaza Centers este lider in tarile in curs de dezvoltare in domeniul dezvoltarilor imobiliare. Conform celui mai recent raport trimestrial de activitate, disponibil pentru perioada iulie - septembrie 2009, in intervalul analizat societatea a continuat lucrarile de constructie a doua centre comerciale din Polonia (in orasele Suwalki si Zgorzelec).
Acestea beneficiaza de finantare si vor fi definitivate conform graficelor, in prima jumatate a anului 2010. In ceea ce priveste constructia mall-ului Koreagon Park, din India, grupul a obtinut un credit in valoare de 45 milioane de dolari, ce va acoperi 50% din fondurile necesare pentru proiect. Lucrarile de executie sunt in desfasurare, finalizarea obiectivului fiind stabilita pentru semestrul intai din 2011. De asemenea, Plaza continua realizarea altor trei proiecte: Dambovita Center si Miercurea Ciuc Mall (in Romania) si Dream Island (in Ungaria). Ritmul de executie a acestora a fost, insa, incetinit, din cauza problemelor financiare si a sezonului rece.
Celelalte investitii ale companiei se afla in «stand by», fiind in etapa de proiectare sau de obtinere a autorizatiilor necesare. Inceperea acestora va depinde, conform reprezentantilor grupului, de posibilitatile ce vor aparea in viitor pe pietele financiare. "Desi conditiile de piata au inceput sa se imbunatateasca, in perioada urmatoare vom continua sa abordam cu prudenta cheltuielile de capital. Ne vom concentra in special pe noile oportunitati aparute pe piata din SUA, in sensul ca avem deja in evaluare noi posibile achizitii", a declarat Ran Shtarkman, presedinte si director executiv al grupului. Plaza Centers este o companie stabila din punct de vedere financiar conform ratingului atribuit de agentia de profil Midroog Ltd (din Israel), societate afiliata Moody's Investors Service. Informatii suplimentare, la www.plazacenters.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter