RO EN
Košík je prázdný

MACON se implica activ in dezvoltarea de produse sustenabile

Producatorul de sisteme de zidarie Macon (Deva) isi continua eforturile spre dezvoltarea unui mediu construit responsabil si durabil, prin adaptarea materialelor comercializate la nevoile actuale de locuire si prin implicarea activa in educarea beneficiarilor lucrarilor de constructii, promovand sisteme de zidarie performante, destinate unor cladiri cu functiuni si design utile si inteligente, dar in acelasi timp si eficiente energetic. Managementul companiei este de parere ca, in sectorul de constructii, sustenabilitatea a devenit prioritara, iar tintele viitoare asumate la nivel european in ceea ce priveste eficienta energetica – 35% pana in 2030 – confirma importanta acesteia si nevoia de eforturi diverse si comune in a le atinge. Interviul cu Marius Marin, presedinte si CEO la Macon, cu o experienta de 12 ani in domeniul materialelor de constructii.
- In ce proiecte importante au fost integrate sistemele fabricate de Macon?
- Printre lucrarile de referinta pentru care am efectuat livrari in 2017 sau care sunt inca in curs de executie se regasesc o serie de proiecte rezidentiale si nerezidentiale, precum ansamblurile de duplexuri si case insiruite Armonia (din Mosnita Noua) si complexurile de locuinte Lotus (Oradea), Prima Residence (Oradea), Immo Invest (Sibiu), Technology Park (Timisoara), United Business Center (Iasi), Hotelul Ibis (Arad) si Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Louis Turcanu (Timisoara). Totodata, sistemele de zidarie sau elementele prefabricate Macon au fost integrate in proiecte industriale si de infrastructura, dintre care mentionam hala de productie Wenglor (Sibiu), parcarile supraetajate din Openville (Timisoara), mai multe magazine Penny, spatii comerciale Marghita, showroom auto Sibiu, pasajele peste calea ferata Danes si Dumbraveni, centura orasului Targu Mures, reabilitarea liniei de cale ferata Vintu de Jos – Simeria.
- Care a fost evolutia pietei de profil in 2017?
- In ansamblu, conform datelor INS, volumul lucrarilor de constructii a scazut in 2017 cu -5,4% fata de 2016, cu un avans de +4,9% pentru constructiile noi, dar cu scaderi de doua cifre la lucrarile de intretinere si reparatii capitale. Totusi, s-a inregistrat o crestere spectaculoasa a sectorului rezidential (+69,7%) si, dar s-au consemnat scaderi ale celui nerezidential (-12,6%) si de constructii ingineresti (-21,3%). Autorizatiile de construire emise in 2017 pe segmentul rezidential arata o majorare de +7,6%, cu o crestere a ponderii de locuinte din mediul rural, semnaland tendinta dezvoltatorilor de a se indrepta spre proximitatea marilor orase, avand in vedere ca marii poli urbani sunt deja supraaglomerati.
- Care sunt masurile ce ar putea sprijini realmente piata de profil?
- Cel mai important aspect pentru derularea unei activitati economice coerente este predictibilitatea cadrului fiscal, un element a carui lipsa, in 2017, a reprezentat principalul obstacol pentru mediul de afaceri. In pofida declaratiilor factorilor guvernamentali, anul trecut nu a existat o sustinere reala pentru operatorii economici. In acelasi timp, asupra sectorului specific ar avea un impact pozitiv regandirea completa a sistemului de ajutoare de stat, anularea masurii «split TVA», reintroducerea plafonarii la nivelul a cinci salarii medii brute pentru contributia la asigurari sociale, dar, mai ales, relansarea investitiilor publice. 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter