RO EN
Košík je prázdný

LAFARGE: Se previzioneaza mentinerea afacerilor la nivelul anului trecut

Pentru anul in curs, compania Lafarge vizeaza mentinerea cifrei de afaceri la nivelul din 2009, dupa ce in 2009 a inregistrat un declin al vanzarilor de 34%, pana la 242 milioane de euro. “Avand in vedere conditiile meteo nefavorabile din primul trimestru, pentru anul curent nu se mai poate vorbi de o crestere a afacerilor, ci doar de o stabilizare a acestora la nivelul anului trecut. Exista, insa, destul de multe incertitudini si in acest sens”, a declarat Philippe Questiaux, director general al Lafarge Ciment (Romania). Dupa ce vanzarile companiei au scazut in perioada ianuarie – martie 2010 cu 42,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in intervalul mai-iunie a.c. societatea a reusit sa compenseze o parte din pierderi. “Speram ca in a doua jumatate a anului sa vindem mai mult, chiar daca semnele nu sunt incurajatoare pentru al doilea semestru, in contextul in care lipsesc proiectele noi de constructii”, a precizat reprezentantul societatii. La nivel de grup, in primul trimestru al anului in curs, producatorul francez de materiale de constructii a raportat o scadere de 10% a cifrei de afaceri, pana la 3,27 miliarde euro.
In 2009, consumul autohton de ciment s-a diminuat cu aproximativ 2,8 milioane de tone, iar pentru acest an se estimeaza o reducere a acestui indicator cuprinsa intre 5% si 10%. Informatii suplimentare, la www.lafarge.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter