RO EN
Košík je prázdný

HORMANN: „Este posibila o revigorare economica din vara lui 2010”

Hörmann Romania este unul dintre cei mai importanti furnizori de porti, usi, tocuri si sisteme de actionare la nivel national. Compania face parte din grupul Hörmann, care detine, pe plan mondial, 15 fabrici spacializate si tehnologizate (in Europa, America de Nord si Asia). Avand peste 6.000 angajati, concernul a atins o cifra de afaceri anuala de peste un miliard euro, beneficiind de o retea cu peste 50 de sucursale proprii si colaborand cu distribuitori contractanti in peste 30 de tari.


Ionut Toma, director tehnic al Hörmann Romania:
"Activitatea societatii noastre s-a confruntat cu anumite scaderi in anul 2009, datorate, asa cum era si normal, starii negative generale caracteristice economiei mondiale. Dat fiind specificul activitatii firmei Hörmann Romania, nu au fost posibile schimbari semnificative in structura cererii. Totusi, am inregistrat probleme in legatura cu rezilierea unor contracte importante, unele dintre acestea chiar ferme, fapt care a dus la amanarea livrarii mai multor sute de usi de garaj. Este vorba despre obiective ce au intrat in faza de conservare sau de companii care s-au declarat in incapacitate de plata. Fenomenul a inceput sa se manifeste inca din primavara lui 2009, ceea ce a afectat intr-o oarecare masura eficienta de ansamblu a societatii. Cu o situatie mai grava se confrunta partenerii nostri, asa-numitii dealeri colaboratori, care au de incasat sume importante pentru servicii de montaj deja prestate. Trebuie precizat ca, in pofida acestei situatii, nu am optat pentru modificarea strategiei actuale referitoare la relatiile cu partenerii traditionali, desi am devenit mai drastici in procesul de evaluare a acestora. Astfel, daca facem constatarea ca o companie nu-si plateste facturile, ne asumam libertatea de a nu mai procesa in continuare comenzile. Este, de altfel, tratamentul care ne este si noua aplicat de producatorul din Germania: inca de la inceput, relatiile comerciale au fost deosebit de pragmatice, evoluand - totusi - de la plata completa in avans - in faza initiala - la achitarea a 50% din valoarea facturii si, in final, pe masura consolidarii colaborarii noastre, la cea de efectuare a platilor la termene cuprinse intre 15 zile si 60 de zile. Detinand aceasta experienta, este firesc sa o translatam si inspre strategia comerciala proprie. O posibila revigorare economica nu se va instala mai devreme de vara acestui an, iar clarificarea mediului financiar va avea loc in primavara urmatoare. De altfel, este clar ca actualele dezechilibre sunt datorate in principal politicilor stricte de creditare, prin care bancile ofera conditii nefavorabile potentialilor investitori. Este de asteptat, asadar, ca relansarea cresterilor sa fie posibila doar in cazul in care va fi precedata de o relaxare a sistemului de imprumuturi"

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter