RO EN
Košík je prázdný

Haffner mizeaza pe retehnologizarea companiilor prin fonduri structurale


Georg Haffner (66 de ani)

Functia/firma: Administrator, Gotthold Haffner GmbH;
S
tudii: Universitatea din Frankfurt am Main;
Experienta profesionala: 40 ani in domeniul utilajelor;
Hobby: tenis.

Fondata in anul 1926, firma Gotthold Haffner s-a specializat initial in fabricatia de echipamente destinate prelucrarii lemnului. Din 1965, a demarat productia de utilaje standard pentru executia tamplariei din PVC (in special, masini utilizate la debitarea profilelor). Incepand cu 1988, livreaza centre de prelucrare CNC, iar in anul 2000 specialistii companiei au realizat primele instalatii automate de sudura si debavurare. Sediul societatii se afla in localitatea Otisheim - Germania, centrul industrial propriu avand o suprafata totala de 7.000 mp. In Romania, produsele Haffner sunt disponibile prin reteaua de distributie a firmei Abitare CG, din Brasov.

- Cum au evoluat vanzarile in 2007, fata de perioada anterioara?
- Anul trecut, Gotthold Haffner GmbH a realizat o cifra de afaceri de peste 15 milioane de euro, ceea ce reprezinta o performanta pentru o firma de nivel mediu. In ultima perioada, avand in vedere avantul pe care il consemneaza industria de tamplarie termoizolanta, mai ales in Europa Centrala si de Est, ne-am focalizat atentia pe intensificarea promovarii produselor la export. Astfel, principalele piete externe pe care activam sunt cele din Marea Britanie, Franta, Federatia Rusa, Polonia, Cehia, Romania si China.

- Care sunt principalele echipamente disponibile pe piata romaneasca?
- Oferta noastra este extrem de flexibila, deoarece punem la dispozitia partenerilor o gama diversa de linii de prelucrare, ce au capacitati cuprinse intre 50 u.f./schimb si 500 u.f./schimb. Este adevarat faptul ca instalatiile din ultima categorie sunt mai putin solicitate, vanzarile concentrandu-se, in proportie de 80%, pe segmentul de piata format din companii care vizeaza o productie de 100 u.f./schimb - 120 u.f./schimb. Cu alte cuvinte, instalatiile Haffner sunt destinate - in principal - echiparii unitatilor de fabricatie avand o capacitate medie de productie. Conceptul care ne coordoneaza activitatea este reprezentat de comercializarea de centre de prelucrare complete, automate (tip CNC), flexibile, simplu de montat si de utilizat.

- Ce echipamente noi ati creat in ultima perioada?
- Recent, am demarat productia de utilaje destinate prelucrarii profilelor din aluminiu, pentru executia de tamplarie termoizolanta. Aceasta actiune a fost necesara, deoarece multi dintre colaboratorii firmei Haffner au inregistrat o sporire a cererii de ansambluri din aceasta categorie, iar noi dorim sa folosim oportunitatea majorarii comenzilor pentru a ne consolida pozitia pe piata. De asemenea, continuam promovarea intensa a centrelor de prelucrare, activitate derulata si in zona Romaniei, prin intermediul societatii Abitare.

- Prezentati situatia actuala, specifica furnizarii de utilaje in Romania.
- Anul trecut, in Romania au fost instalate patru linii tehnologice complexe Haffner, iar pentru 2008 preconizam o crestere semnificativa a cererii. Strategia de dezvoltare pe termen scurt/mediu implica accentuarea operatiunilor de comercializare a centrelor de prelucrare CNC. Astfel, la targul de specialitate organizat in Bucuresti - Construct Expo Ambient 2008 - am prezentat echipamentul SBA 7, care ofera avantaje certe, in sensul cresterii eficientei procesului de fabricatie. Avand in vedere ritmul de majorare a gradului de automatizare in cadrul companiilor de nivel mediu, este de asteptat ca oferta noastra sa aiba un impact pozitiv. Trebuie precizat faptul ca actiunile de retehnologizare reprezinta proceduri complexe, care - in state precum Germania - s-au derulat intr-o perioada cuprinsa intre 15 ani si 20 de ani. Incercarea de parcurgere a aceluiasi traseu intr-un interval de numai 5 ani constituie o provocare si - in acelasi timp - o necesitate obiectiva, deoarece producatorii care nu vor implementa investitii pentru achizitia de utilaje automate vor fi exclusi de pe piata. Un aspect pozitiv este acela ca o parte a resurselor financiare destinate acestui demers pot proveni ca urmare a accesarii fondurilor structurale.

- Cum decurge activitatea de service?
- In domeniul nostru, asistenta tehnica reprezinta un element-cheie, orice intarziere avand efecte negative asupra productivitatii firmelor implicate in executia de tamplarie. Astfel, incercam sa fim cat mai operativi din acest punct de vedere si sa rezolvam eventualele probleme, in mod optim. Punem la dispozitia partenerilor un serviciu de depanare online, iar pentru situatiile mai grave, asiguram prezenta in maximum 24 de ore, la unitatea colaboratorului, a unui specialist Haffner. De asemenea, la nivel national, dispunem de o echipa de profesionisti, absolventi ai unor cursuri de specializare desfasurate la sediul nostru din Germania.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter