RO EN
Košík je prázdný

ANALIZA: Piata prefabricatelor din beton se mentine dinamica in primele 6 luni

Potrivit furnizorilor de elemente prefabricate din beton, vanzarile din domeniu au avut o traiectorie buna in prima jumatate a acestui an, in special datorita proiectelor de infrastructura si a cererii provenite de pe segmentul constructiilor de cladiri de retail. Potrivit datelor de pe piata imobiliara, in prezent se afla in pregatire si in constructie aproximativ 500.000 mp de centre comerciale, care vor fi ridicate pe structuri prefabricate din beton. De asemenea, cererea va fi sustinuta de proiectele municipale de parcari si, partial, de anumite constructii industriale. Totusi, reprezentantii pietei estimeaza o temperare a cererii catre sfarsitul anului, in contextul in care se prefigureaza o criza economica.
In ceea ce priveste mutarile de pe piata, acestea au continuat in 2022, cand Xella Romania a anuntat vanzarea operatiunilor de prefabricate din beton catre Romcim. Operatiunile care fac obiectul tranzactiei deservesc piata de constructii civile si infrastructura de transport. "Vanzarea diviziei de prefabricate Macon va intari profilul Xella pe piata de BCA si de constructii in ansamblu, si ne va permite sa ne concentram resursele pe dezvoltarea de solutii de zidarie durabile si eficiente. Aceasta este o continuare a strategiei noastre, axata in a oferi clientilor nostri solutii sustenabile, eficiente si calitate accesibila. Sunt multumit ca divizia de prefabricate si cei aproximativ 180 de angajati vor ajunge sub managementul unui furnizor de top pe piata constructiilor din Romania si sunt increzator in viitorul sau succes", a declarat Christophe Clemente, Chief Executive Officer Xella Group. In 2018, Xella Romania a achizitionat grupul Macon care includea, alaturi de divizia principala de BCA, si operatiuni in prefabricate din beton, var si teracota. Achizitia grupului Macon a accelerat ascensiunea Xella in pozitia de lider al pietei locale de materiale de constructii, devenind cel mai mare producator de BCA din Romania. Operatiunile de prefabricate sunt administrate astazi sub numele "Simbeton", cu doua unitati de productie la Deva si Oradea.
In ceea ce priveste investitiile, cel mai nou proiect a fost anuntat de SW Umwelttechnik, care intentioneaza sa-si extinda fabricile de la Cristesti si din Budapesta, dupa ce in 2021 a realizat o investitie similara la Izvoru. Compania a obtinut venituri de 28,3 milioane de euro in Romania anul trecut, in crestere cu 7,4% fata de nivelul de 26,4 milioane de euro raportat in 2020. In tara noastra, SW Umwelttechnik detine trei unitati de productie, in Ortisoara (judetul Timis), Izvoru (Giurgiu) si Cristesti (Iasi).
In 2021, compania si-a majorat capacitatea de productie la unitatea de la Izvoru cu trei hale echipate cu tehnologie de ultima generatie, ce sporesc productia de elemente mecanizate in serie si atipice, imbunatatind considerabil timpii de executie si calitatea produselor. "La cea mai mare fabrica din Romania, castigam flexibilitate suplimentara prin capacitatile de productie nou-realizate, pentru a putea deservi cu succes piata pe termen lung", a declarat Klaus Einfalt, membru al Consiliului de Administratie al companiei, referitor la extinderea fabricii de la Izvoru.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter