RO EN
Košík je prázdný

DEXION sustine avantajele investitiei in realizarea de depozite automatizate

Paletii, stivuitoarele si oamenii au fost componentele esentiale pentru fiecare depozit de peste 100 de ani. Desi primele doua aspecte au evoluat de atunci, sectorul logistic de astazi depinde in mare masura de singura componenta care nu s-a schimbat - oamenii.
Desigur, la fel ca in cazul multor companii, oamenii reprezinta atuul lor cel mai mare. Cu toate acestea, in aceste vremuri competitive, acestia pot reprezenta, de asemenea, costul lor cel mai mare. Adaugati faptul ca nevoile, dorintele si asteptarile atat ale angajatilor, cat si ale clientilor au crescut extrem de mult si este clar ca abordarea noastra trebuie sa evolueze.
In ultimii ani, automatizarea in ceea ce priveste depozitarea a avansat pe ordinea de zi din mai multe motive: schimbarile demografice de pe piata fortei de munca au crescut costurile salariale, modalitatile variabile prin care clientii fac cumparaturi si nevoia tot mai prezenta de mai multa eficienta, productivitate si reducere a costurilor generale.
Cu toate acestea, orice investitie intr-o solutie de depozitare - indiferent daca este sau nu automatizata - necesita o analiza atenta. Inainte de a lua masuri, este important sa aflati care este cea mai buna solutie de depozitare si daca un depozit automatizat este sau nu cea mai potrivita solutie. In acest fel, sunt evitate greselile costisitoare si compania dvs. poate obtine o rentabilitate optima a investitiilor.
Ce este un depozit automatizat
Cand vorbim despre un depozit automatizat, ne referim la un sistem care nu se bazeaza pe oameni. O solutie de depozitare este instalata intr-un depozit in care intreaga operatiune, inclusiv depozitarea si selectarea stocurilor, se realizeaza prin automatizare si este programata de un software.
Exista multe avantaje remarcabile in detinerea unui depozit automatizat. Acestea includ:
- costuri salariale reduse
- facturi la energie reduse, deoarece acestea pot functiona la un nivel de iluminare scazut
- eficienta, deoarece un depozit automatizat poate functiona 24 de ore pe zi
- intretinere redusa
- eliminarea riscului de deteriorare datorita stivuitoarelor, care apare in operatiunile de depozitare manuala
- riscuri reduse de accidente ale lucratorilor din depozit
- depozitare cu densitate mare, deoarece un depozit automatizat permite utilizarea intregului spatiu
Un depozit automatizat este potrivit in special pentru locatiile in care costurile salariale si pentru teren sunt mari. Un depozit automatizat poate avea o amprenta mica la sol, dar compenseaza cu o inaltime mai mare, reducand astfel suprafata de teren ocupata.
Ar trebui sa investiti intr-un depozit automatizat?
Dupa cum am vazut, exista multe avantaje intr-un depozit automatizat, dar acest lucru nu inseamna automat ca aceasta este optiunea potrivita pentru compania dvs.
Iata cateva intrebari pe care trebuie sa vi le puneti:
Voi realiza rentabilitatea investitiei?
Un depozit automatizat poate reprezenta o cheltuiala semnificativa, dar poate reduce costurile de achizitie a terenului si, pe termen lung, costurile salariale si facturile la energie. Activitatea dvs. va avea ca rezultat recuperarea costurilor? Este un lucru pe care va trebui sa-l stabiliti
Cum va afecta un depozit automatizat angajatii?
Daca aveti deja un depozit si aveti in vedere sa-l automatizati, atunci trebuie sa luati in considerare impactul pe care il va avea asupra personalului dvs. si a celorlalte persoane implicate in activitate
Imi pot transforma depozitul actual?
Aceasta este o intrebare importanta, deoarece nu toate depozitele pot fi automatizate. In mod similar, costul transformarii poate fi prohibitiv. Prin urmare, inainte de a lua o decizie, luati in considerare spatiul disponibil, aspectul, rafturile existente, rezultatul dorit, costurile asociate si orice alte necesitati pe care le pot avea noile solutii.
Imi pot permite sa trec la automatizare?
Exista doua raspunsuri la aceasta intrebare. Primul se refera la rentabilitatea investitiilor, dupa cum s-a subliniat mai sus. In al doilea rand, trebuie sa luati in considerare potentialele perioade de inactivitate in timpul automatizarii. Poate compania dvs. sa suporte o pierdere de venit in timp ce dezactivati o solutie de depozitare si treceti la o solutie automatizata? Si acest lucru necesita o analiza atenta.
S-ar putea ca semi-automatizarea sa fie solutia?
Multe companii adopta abordarea „asteptam si vedem” inainte de a se grabi sa investeasca intr-un mediu complet automatizat. Intre timp, acestea utilizeaza si solutii semi-automatizate, care sunt concepute pentru a reduce unele dintre sarcinile mai laborioase, cum ar fi preluarea comenzilor.
Printre acestea se numara sistemele cu carucior automat pentru paleti, care cresc capacitatea de depozitare, economisesc timp si reduc costurile de exploatare si, sistemele de rafturi pe baze mobile pentru depozitarea paletilor, care au o siguranta operationala garantata la temperaturi de pana la -30°C si au o sarcina portanta de pana la 24 de tone la inaltimi ale rafturilor de pana la 12 metri.
Iata cateva dintre avantajele semi-automatizarii:
- Poate fi adaptata la o structura existenta si creaza un echilibru mai mare intre oameni si software.
- Este o investitie mai putin costisitoare decat automatizarea completa
- Semi-automatizarea utilizeaza mai bine spatiul disponibil, pastrand in acelasi timp personalul angajat.
- Semi-automatizarea poate fi configurata astfel incat la un moment dat in viitor si, daca este necesar, sa puteti trece la o automatizare completa.
Pe scurt, un depozit automatizat este o solutie de depozitare extraordinara, care poate creste foarte mult eficienta, reducand in acelasi timp costurile. Cu toate acestea, nu este solutia potrivita pentru toate companiile, mai ales cand este luata in considerare investitia initiala. Automatizarea in cadrul sectorului logistic a permis multor companii sa tina pasul cu cererea, dar automatizarea completa este de obicei mai costisitoare.
 
{adauga_php file=formular.php}

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter