RO EN
Košík je prázdný

SAINT-GOBAIN: Urmatorul pas este constructia de cladiri care nu produc emisii

Urmatorul pas in industria constructiilor este dezvoltarea de cladiri care nu produc emisii, in contextul in care, pana in 2050, aproximativ 66% din populatia globului va locui in mediul urban, potrivit lui Constantin Hariton, delegat general adjunct al grupului Saint-Gobain din Romania. "Arhitectii si companiile de constructii vor avea sansa sa-si puna in lumina ideile de cladiri adaptate la mediul inconjurator, pentru un viitor «eco-friendly». De asemenea, ei vor aborda aspecte precum reducerea consumului de energie in cladiri, a emisiilor de carbon asociate productiei materialelor de constructii si incurajarea oraselor sa opteze pentru o abordare integrata in ceea ce priveste design-ul constructiilor si planificarile urbane. Totodata, se va incerca folosirea materialelor locale care consuma si mai putina energie pentru transport", a explicat Constantin Hariton.
Estimarile managerului au loc in conditiile in care piata locala de constructii a crescut, in 2015, pentru prima data dupa lunga perioada de criza, care a regresat sectorul cu mai mult de 40% timp de sase ani. In acest context, Saint-Gobain a anuntat ca va continua sa investeasca in formarea noilor generatii de comercianti si profesionisti constienti de importanta eficientei energetice si de aspectele legate de constructiile durabile, care vor garanta viitorul profesiilor din domeniu si vor accentua dezvoltarea acestora. "Suntem hotarati sa imbunatatim eficienta energetica in fabrici si in procesele noastre de productie. Emisiile directe de dioxid de carbon reprezinta rezultatul arderii combustibililor fosili si al reactiilor chimice care apar in procesele de productie. Optimizarea echipamentelor existente, eficientizarea proceselor de ardere, maximizarea procesului de recuperare a caldurii din furnale si utilizarea unui echipament cat mai eficient din punct de vedere energetic au dus la un real progres", a mai spus Constantin Hariton.
Saint-Gobain isi propune ca, pana in 2025, sa reduca in activitatile sale consumul de energie cu pana la 15% si emisiile totale de dioxid de carbon cu 20%.
***
In Romania, grupul Saint-Gobain detine opt activitati (Abrazivi, Brodrene Dahl, Glass, Isover, MTI Impex, PAM, Rigips si Weber), avand aproximativ 1.100 de angajati si 12 unitati de productie, in opt situri industriale din Brasov, Branesti, Calarasi, Ploiesti, Satu Mare, Tulcea, Turda si Suceava. Potrivit datelor companiei, grupul Saint-Gobain a realizat in Romania afaceri de 163 milioane de euro in 2014, pentru 2015 si 2016 fiind estimate evolutii cuprinse intre 3% si 10% pentru fiecare divizie de activitate. In perioada 2011-2015, compania a investit 44 milioane de euro la nivel national, in special in retehnologizarea fabricilor si in dezvoltarea de noi tehnici de productie, in protectia mediului, in instruirea angajatilor, dar si in unitati noi de fabricatie.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter