RO EN
Košík je prázdný

NATIONAL PAINTS: Evolutie de 60% a cifrei de afaceri din 2011

Societatea National Paints Factory Companies SA (din localitatea Miroslava, judetul Iasi) - subsidiara producatorului iordanian de lacuri si vopsele Sayegh Group - a inregistrat o evolutie valorica de 60% a cifrei de afaceri din 2011 comparativ cu anul anterior (cand veniturile firmei au insumat 7 milioane de lei, potrivit Ministerului Finantelor Publice), in pofida contextului nefavorabil general, determinat de masurile fiscale excesive, scumpirea materiilor prime, cresterea numarului companiilor aflate in incapacitate de plata si de instabilitatea economica specifica recesiunii. Pentru anul in curs, se estimeaza continuarea trendului ascendent al vanzarilor.
 
Fares Sayegh, directorul general al firmei National Paints: "Principalele obiective stabilite la nivel de companie pentru anul in curs vizeaza extinderea retelei punctelor de prezentare a gamei de produse profesionale Emotion Trend, adaptata tendintelor actuale de amenajari interioare de tip Do-It-Yourself (DIY). De asemenea, vizam dezvoltarea segmentului de tencuieli decorative, a numarului distribuitorilor si a centrelor dotate cu masini pentru colorare computerizata. Un alt obiectiv pentru 2012 vizeaza adaptarea la noile exigente ale pietei si, in special, la cerintele legislatiei europene din domeniu. In ceea ce priveste sectorul national de lacuri si vopsele, cifrele difera de la o sursa la alta, estimarile privind dimensiunea segmentului specific fiind relative. Astfel, conform Asociatiei Industriei Vopselelor din Romania, vanzarile totale au scazut de la peste 330 milioane de euro in 2008, la mai putin de 250 milioane de euro in 2010, in timp ce producatorii de vopsele au anuntat valori cuprinse intre 130 si 180 milioane de euro in 2010, fata de 230 milioane de euro estimate in 2008. Asadar, este dificil de previzionat ce se va intampla in 2012, insa - in ceea ce ne priveste - dorim sa ne imbunatatim rezultatele inregistrate anul trecut. O dificultate intampinata in 2011 a fost reprezentata de majorarile succesive ale preturilor materiilor prime, care au afectat considerabil producatorii, in pofida faptului ca ponderea resimtita de consumatorul final a fost relativ redusa. Astfel, preturile «la raft» s-au majorat cu maximum 15%, in functie de puterea de absorbtie a fiecarui fabricant. Este cert faptul ca scumpirile vor continua si in acest an, daca luam in considerare majorarea cotatiilor la anumite materii prime anuntata inca de anul trecut si observata inca din luna ianuarie a.c. In ceea ce priveste tendintele pentru anul in curs, programul de reabilitare termica si legea fatadelor aprobata in septembrie 2011 de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) prevad obligativitatea proprietarilor de a-si izola termic locuinta si a reabilita fatadele degradate ale cladirilor. Acestea vor crea noi oportunitati pentru producatorii de termosisteme si vopsele, care spera intr-o crestere a livrarilor pe piata de profil. Consideram, astfel, oportune initiativele guvernamentale si credem ca vor avea efecte benefice asupra vanzarilor in 2012, insa nu mizam numai pe aceasta gama de produse pentru a ne spori rata de profitabilitate".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter