RO EN
Košík je prázdný

MOELVEN: Evolutie a cifrei de afaceri in perioada ianuarie - iunie

Grupul Moelven, din Norvegia, specializat in productia si comercializarea de materiale de constructii din lemn, a inregistrat, in primele sase luni ale acestui an, venituri de 3,4 miliarde coroane norvegiene (NOK*), in crestere cu 5,4% fata de aceeasi perioada din 2009 (3,2 miliarde NOK). "Dupa o iarna rece care a marcat si activitatea pietei constructiilor din primele trei luni ale anului, cererea din domeniu a revenit usor in al doilea trimestru, cu toate ca se mentine, in continuare, la un nivel scazut in comparatie cu anul 2007. Cresterea veniturilor s-a datorat, de asemenea, majorarii pretului lemnului", se mentioneaza in cel mai recent raport financiar al companiei. In ceea ce priveste investitiile, in primul semestru acestea au insumat 103,9 milioane NOK, fiind excluse achizitiile. Din punct de vedere al structurii livrarilor, veniturile din exploatare ale diviziei de cherestea au totalizat, in perioada analizata, 1,2 miliarde NOK, in crestere cu 11,4% fata de nivelul din 2009. Potrivit oficialilor Moelven, consumul de cherestea este in crestere. Livrarile de elemente din lemn au insumat 1,24 miliarde NOK, cu 12% mai mult decat in intervalul ianuarie - iunie 2009. Afacerile celei de-a treia divizii a grupului - sisteme pentru constructii - au sporit usor, pana la 1,02 miliarde NOK. Pentru 2010, reprezentantii grupului estimeaza o stabilizare economica si o crestere ponderata a cererii de materiale de constructii pe baza de lemn, in conditiile in care preturile de livrare vor continua sa creasca.
In Romania, concernul norvegian detine compania Glulam, una din cele mai importante societati autohtone producatoare de lemn lamelat incleiat (tip glulam) si panouri termoizolante «sandwich». Infiintata in 1999, firma beneficiaza de o unitate de productie amplasata in comuna Ulmi (judetul Dambovita). Informatii suplimentare, la www.moelven.com, www.glulam.ro
* 1 NOK = 0,12 EUR, potrivit cursului valutar la zi.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter