RO EN
Košík je prázdný

KNAUF INSULATION mizeaza pe sustenabilitate, in contextul dificil al pietei

Piata locala de vata minerala a consemnat un usor regres, de pana la -5% in 2012 fata de anul anterior, potrivit estimarilor managerului companiei Knauf Insulation, filiala a grupului german Knauf si importator al vatei minerale de sticla si bazaltice in Romania. "Pentru 2013, acest trend poate continua, avand in vedere previziunile macroeconomice, noua scadere a numarului de autorizatii de construire emise anual, precum si faptul ca exista multe lucrari incepute si nefinalizate, care inca nu dispun de finantare", a declarat Adrian Garofeanu, directorul comercial al companiei, cu ocazia lansarii raportului anual de sustenabilitate pentru 2012 al Knauf Insulation. Compania livreaza, preponderent, materiale direct pe santiere, pentru izolarea cladirilor rezidentiale si comerciale, insa si pentru reabilitarea termica a unor blocuri de locuinte avand regimuri de inaltime de minimum P+11E, care trebuie prevazute, conform legislatiei in vigoare, numai cu materiale izolatoare incadrate in clasa A1 de rezistenta la foc. "Anul trecut am furnizat vata minerala bazaltica pentru termoizolarea a sase cladiri de acest tip, in Bucuresti. Dorim sa ne implicam, in continuare, in programul de reabilitare termica", a precizat managerul Knauf Insulation. In perioada urmatoare este vizata continuarea planului de extindere pe segmentul de bricolaj, in prezent produsele companiei fiind disponibile in retelele Dedeman si Hornbach. "Suntem in discutii avansate si cu alti retaileri specializati", a mai spus Adrian Garofeanu.
 
Implicare activa in programele de renovare a cladirilor
Potrivit datelor incluse in cel mai recent raport de sustenabilitate publicat de grupul german Knauf Insulation, programele de renovare a cladirilor creeaza, pe plan local, locuri de munca pe termen lung, ce sunt foarte importante pentru reconstruirea economiei europene. "Daca luam in considerare impulsul pe care aceste locuri de munca il ofera fondurilor guvernamentale (prin taxele si impozitele ce se vor plati) si cresterea consumului, mediul construit devine rapid un stimulent greu de ignorat de autoritati. Pentru a accesa acest potential, guvernele trebuie sa implementeze politici de stimulare si sprijin al «renovarii reale», imbunatatind performanta energetica a mediului construit cu minimum 80%, prin izolarea termica si utilizarea de tehnologii de economisire a energiei. Actualmente, guvernele ar putea recupera cu pana la 5 euro din impozitul pe venit pentru fiecare euro investit in renovarea cladirilor", se arata in documentul citat. Pentru a se alinia noilor norme europene din domeniu si a contribui activ la protectia mediului, grupul Knauf Insulation a stabilit ca obiectiv pe termen mediu reducerea cu 20% a emisiilor de bioxid de carbon si anularea totala a pierderilor de deseuri pana in 2020. "Am vizat, in primul rand, procesul de fabricatie, in intervalul 2010-2011 reducand, la nivel de grup, cu 6,2% consumul total de energie si cu 2,8% emisiile directe de CO2. In al doilea rand, in aceeasi perioada am redus deseurile nepericuloase cu 29,7% si pe cele periculoase cu 9,8%", se mai arata in raportul anual de sustenabilitate elaborat de companie. Pentru a consulta varianta integrala a documentului, click aici!
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter