RO EN
Košík je prázdný

CESAROM: 20% din placile ceramice de pe piata nu corespund standardelor

Aproximativ 20% din placile ceramice comercializate in Romania au defecte de aspect al suprafetei, fiind necesara inlocuirea dupa un timp redus comparativ cu materialele superioare din punct de vedere calitativ, potrivit estimarilor managerilor companiei Cesarom, producator autohton de gresie si faianta. "In ultimii doi ani am observat cresterea preferintei populatiei pentru placi ceramice ieftine, ceea ce a determinat o majorare semnificativa a importurilor de produse de calitate indoielnica. Acestea prezinta abateri dimensionale si creeaza dificultati majore in momentul aplicarii. De cele mai multe ori, placile nu sunt rectangulare sau plane si atunci cand se monteaza se pot sparge cu usurinta. Alte materiale prezinta defecte de suprafata (ciobituri, cratere, harise etc.), care pot avea efecte negative in timp", a declarat Eduard Macarescu, director comercial al companiei. Reprezentantii Cesarom recomanda evitarea achizitiei de placi ceramice pe ambalajul carora nu sunt specificate exact destinatia de utilizare, numele si adresa producatorului, marca materialelor, dimensiunea si codul acestora, precum si nuanta, calibrul sau data de fabricatie.
Pentru anul in curs, Cesarom estimeaza cresterea cu 10% a cifrei de afaceri, la 38,5 milioane de euro, pe fondul majorarii cotei de piata si al declinului raportat de producatorii /importatorii de placi ceramice din Spania. Informatii suplimentare, la www.cesarom.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter