RO EN
Košík je prázdný

BICO INDUSTRIES: 10 milioane de euro, din vanzarile de plase de armare

Compania Bico Industries, cu sediul in Piatra Neamt, a renuntat din 2015 la productia de polistiren expandat si a anuntat ca-si concentreaza activitatea pe extinderea liniilor de fabricatie a plasei de armare din fibra de sticla si a produselor cu valoare adaugata sporita, obtinute din fibra de sticla. Pentru urmatorii trei ani, conducerea companiei vizeaza vanzari anuale de minimum 10 milioane de euro, alaturi de cresterea cotei de piata in spatiul intracomunitar, consolidarea business-ului si a marjei de profit.
Pana la finele anului 2014, Bico Industries a produs o gama extinsa a componentelor de termosistem, respectiv polistiren expandat, plasa de armare din fibra de sticla si dibluri de fixare a termosistemelor. Societatea detine doua fabrici, in Vaslui si Piatra Neamt, unde produce o cantitate anuala de 25 milioane mp de plasa cu diverse specificatii si greutati, cu profile diverse, coltare din aluminiu si PVC cu plasa din fibra de sticla, dibluri de fixare a termosistemelor si benzi autoadezive pentru jonctiunea placilor de gips-carton. "In acest moment, suntem singura companie autohtona care detine tehnologia productiei integrate de benzi autoadezive din plasa de fibra de sticla. Dupa primele opt luni ale anului 2015 inregistram o cifra de afaceri de 29 milioane de lei, in crestere cu 22% fata de perioada similara din 2014. Din aceasta valoare, 30% este cota realizata prin vanzarile la export in statele Uniunii Europene (Italia, Polonia, Franta, Germania etc.), volumul exporturilor dublandu-se comparativ cu primele opt luni ale anului trecut. Importam, de asemenea, cantitati importante de materii prime din tari din Europa sau alte continente", a declarat Mihai Birliba, director general al Bico Industries.
 
Stagnare pe piata locala de izolatii
Piata locala a materialelor si sistemelor pentru izolatii a stagnat sau, in cel mai optimist scenariu, a crescut usor, potrivit opiniei managerului Bico Industries. "Asa cum se anticipa inca din 2014, in lipsa programelor guvernamentale si a unei strategii coerente la nivel national, care sa vizeze termoizolarea blocurilor de locuinte, in acest an piata materialelor pentru izolare a stagnat sau a crescut foarte timid. Cele mai utilizate sisteme de izolatie sunt reprezentate de termosistemele cu polistiren expandat, datorita proprietatilor termice ale acestuia, duratei de utilizare si pretului de achizitie relativ scazut", a explicat Mihai Birliba. Potrivit acestuia, piata locala de polistiren expandat se mentine, de 2-3 ani, la un nivel cantitativ de circa 3 milioane mc, corespunzator unui prag valoric de aproximativ 70 milioane de euro.
"Potentialul pe piata izolatiilor ramane, insa, foarte mare, avand in vedere faptul ca eficienta energetica reprezinta cea mai ieftina resursa, cea mai putin poluanta si cea mai usor accesibila. Imbunatatirea performantelor energetice ale fondului existent de cladiri reprezinta un demers esential, nu doar pentru atingerea obiectivelor nationale referitoare la eficienta energetica pe termen mediu, ci si pentru a indeplini obiectivele pe termen lung ale strategiei privind schimbarile climatice si trecerea la o economie competitiva cu emisii scazute de dioxid de carbon pana in anul 2050. Pe langa eforturile de a construi cladiri noi cu cerinte energetice reduse din sursele clasice de energie, se impune abordarea nivelurilor ridicate de consum ale cladirilor existente", a mai spus directorul Bico Industries.
Astfel, prin Programul Operational Regional, finantat din Fondul de Dezvoltare Regionala, pentru perioada 2014-2020 s-au alocat, prin intermediul Axei Prioritare nr. 3 (ce vizeaza eficienta energetica in cladiri publice), suma de 300 milioane de euro pentru investitii, in scopul sprijinirii eficientei energetice si al utilizarii de energie regenerabila in infrastructura publica. De asemenea, pentru perioada 2014-2020, prin Axa Prioritara nr. 4 care vizeaza sprijinirea dezvoltarii urbane, a fost alocata suma de 852,63 milioane de euro, fonduri ce vor fi utilizate pentru sprijinirea eficientei energetice si utilizarea energiei regenerabile in infrastructura publica (inclusiv cladiri publice) si in sectorul locuintelor.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter