RO EN
Košík je prázdný

ADEPLAST investeste 15 milioane de euro intr-o fabrica noua, la Oradea

Producatorul de materiale de constructii Adeplast va investi 15 milioane de euro in dezvoltarea unei noi fabrici in Oradea, pe o suprafata de circa 7 hectare din cadrul Parcului Industrial Oradea, contractul cu autoritatile locale fiind semnat recent. Unitatea va produce materiale pentru termoizolatii, urmand a deveni functionala in 2018. Potrivit datelor Adeplast, in cadrul noii fabrici vor lucra 60 de angajati.
Compania a inregistrat o cifra de afaceri de 161 milioane de lei in primele sase luni ale acestui an, in crestere cu 17% fata de aceeasi perioada din 2015 (cand a raportat 137,5 milioane de lei). Pentru intregul an in curs, conducerea Adeplast estimeaza o crestere de 10%-15% fata de nivelul de 307,5 milioane de lei consemnat in 2015. "Se construieste foarte mult in aceasta perioada. In primele patru luni ale anului am inregistrat o crestere spectaculoasa, de 45% fata de aceeasi perioada din 2015. Am lucrat la capacitate maxima si chiar am fost nevoiti sa refuzam clienti. Au urmat lunile mai si iunie, cand dinamica de crestere s-a mai domolit, insa chiar si atunci am inregistrat majorari de doua cifre fata de anul trecut", a declarat Marcel Barbut, proprietarul Adeplast.
Din 2016, Adeplast a inceput sa importe si sa livreze in Romania vata minerala bazaltica, in perioada aprilie - iulie a.c. inregistrand vanzari de peste un milion de euro, numai pentru acest produs. Produsele importate provin de la fabrica Petralana SA, o fabrica noua si moderna din Polonia. 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter