RO EN
Košík je prázdný

CLIMATICO: Crestere de 36% a cifrei de afaceri din 2022, la 11 milioane euro

CLIMATICO, companie cu capital 100% romanesc si care activeaza pe piata de Heating Ventilation Air Conditioner (HVAC) din Romania, raporteaza o cifra de afaceri de peste 11 milioane euro in anul 2022, reprezentand o crestere de 36% in comparatie cu anul precedent. Cresterea medie a pietei a fost de 18,7%, cu vanzari de echipamente si instalatii HVAC estimate la peste 710 de milioane de euro.
CLIMATICO a reusit sa isi consolideze pozitia in industria HVAC avand o distributie echilibrata a cifrei de afaceri intre segmentele B2C (60%) si B2B (40%), deservind peste 12.000 de clienti.
Acest succes vine ca urmare a investitiilor constante in solutii inovatoare si in dezvoltarea personalului calificat, a parteneriatelor cu producatori internationali de renume si permanenta atentie la satisfactia clientilor.
"In cei 10 ani de activitate, ne-am dedicat dezvoltarii de solutii complete si inovatoare pentru sistemele de climatizare si serviciile conexe. Investitiile noastre in tehnologie si dezvoltarea personalului calificat ne-au permis sa ne pozitionam ca un important jucator pe piata HVAC din Romania. In acelasi timp, suntem foarte atenti la tendintele pietei si la noile reglementari, fapt care ne-a permis sa ne adaptam rapid si sa oferim cele mai bune solutii pentru clientii nostri. Imbunatatirea eficientei energetice si protejarea mediului sunt aspecte la care ne raportam permanent si pe care le consideram fundamentale pentru dezvoltarea durabila a companiei noastre. Prin urmare, suntem pregatiti sa raspundem cu promptitudine oricarei cereri din partea clientilor nostri si sa continuam sa ne consolidam pozitia pe piata HVAC din Romania." - Octav Popescu - CEO&CoFounder CLIMATICO
CLIMATICO a primit in 2022 doua distinctii importante care confirma profesionalismul si calitatea serviciilor sale. Compania a fost desemnata cu "Highest Customer Satisfaction amongst all Daikin Dealers in Romania" si a castigat premiul de "Best NPS Score eMag MarketPlace" la Gala Premiilor E-Commerce GPeC 2022.
Pompele de caldura vor continua sa marcheze trendul sustenabilitatii si in 2023, o solutie eco-friendly pentru incalzire si racire a cladirilor.
Anul 2022 a marcat o crestere semnificativa in utilizarea de solutii eficiente din punct de vedere energetic, cum ar fi pompele de caldura si panourile fotovoltaice, si acest trend se va mentine si in 2023.
In contextul cresterii preturilor la combustibili si a ingrijorarii cu privire la impactul asupra mediului, multi consumatori au ales sa investeasca in echipamente care pot aduce economii semnificative si care au un impact redus asupra mediului. Pompele de caldura, in special, au atras atentia datorita eficientei energetice ridicate si a capacitatii de a furniza incalzire si racire in aceeasi unitate, fiind o solutie versatila pentru multe tipuri de cladiri si utilizatori.
In ceea ce priveste pompele de caldura, nivelul comenzilor a crescut cu peste 6 ori, insa producatorii nu au putut face fata cererii totale. Din acest motiv, unele fabrici au fost nevoite sa schimbe linii de fabricatie si sa maximizeze spatiul de productie prin relocarea birourilor in containere. Multi producatori au ales sa isi schimbe core-business-ul de la cazane pe combustibil gazos si alte echipamente catre productia de pompe de caldura.
Pentru anul in curs, se prevede o cerere crescuta pentru pompele de caldura, pe fondul tendintei tot mai accentuate de inlocuire a instalatiilor de incalzire si racire vechi. In plus, noile reglementari la nivel european privind eficienta energetica si reducerea emisiilor de CO2 vor fi un factor important in decizia de a alege pompele de caldura ca alternativa la sistemele traditionale. De asemenea, guvernul ar putea oferi stimulente fiscale si subventii pentru aceste echipamente, ceea ce ar putea stimula si mai mult cererea de pe piata, fortand tranzitia catre echipamente cu un impact mai prietenos catre mediul inconjurator, precum pompele de caldura sau echipamentele hibride.
"Reducerea emisiilor de carbon si eficienta energetica sunt teme cheie in industria HVAC, iar clientii nostri sunt din ce in ce mai constienti de importanta protejarii mediului. Suntem dedicati furnizarii de solutii de incalzire si racire ecologice si eficiente, care respecta cele mai inalte standarde de calitate si reglementari europene.
In acelasi timp, trendul de smart home si smart building are o influenta semnificativa asupra industriei HVAC, fiind o cerere mare pe piata pentru solutii integrate care pot fi controlate de la distanta si care pot reduce semnificativ costurile de energie. Suntem pregatiti sa raspundem nevoilor pietei si sa oferim solutii inovatoare, eficiente din punct de vedere energetic si integrate cu solutii smart pentru a fi in pas cu cerintele actuale si viitoare ale clientilor nostri." - a declarat Octav Popescu - CEO&CoFounder CLIMATICO.
CLIMATICO continua evolutia pozitiva pe care a inregistrat-o in cei 10 ani de activitate, urmarind sa ramana un jucator important pe piata HVAC din Romania. Compania estimeaza o crestere de 40% a cifrei de afaceri si in 2023, avand in vedere tendintele ascendente ale pietei si cererea in crestere pentru solutii eficiente din punct de vedere energetic si eco-friendly.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter