RO EN
Košík je prázdný

Schneider Electric a lansat la Davos un apel pentru accelerarea tranzitiei energetice

Pe fondul cresterii preturilor la energie, al unei crize a aprovizionarii cu energie si al schimbarilor climatice accelerate - provocari majore pentru companii, economii si societati din intreaga lume - Schneider Electric a lansat un apel pentru accelerarea actiunilor de sustenabilitate si intensificarea investitiilor in tehnologii vizand reducerea emisiilor de carbon si consolidarea securitatii energetice.
Aceste provocari au dat contextul reuniunii anuale a World Economic Forum de la Davos, Elvetia, in perioada 16-20 ianuarie, la care au participat si managementul de top al Schneider Electric.
„Crizele climatice si energetice de astazi sunt o realitate economica pentru un numar din ce in ce mai mare de oameni", a spus Jean- Pascal Tricoire, Presedinte si CEO Schneider Electric. „Nu trebuie sa evitam deciziile grele. Nu putem avea prosperitate pe termen lung fara o tranzitie energetica completa. La Schneider Electric, abordarea noastra este aceasta «Digitize Strategize, Decarbonize» - companiile mari, guvernele si societatile trebuie sa faca asta acum, pentru a-si respecta angajamentele asumate.”
Cu 38% din emisiile globale de CO2 provenind din mediul construit si inca 32% din industrie, produsele, software-ul si serviciile Schneider Electric in domeniile automatizarii industriale si managementului energiei ajuta companiile, industriile, administratorii de cladiri si gospodariile sa decarbonizeze si sa digitalizeze consumul lor de energie.
Schneider Electric ofera, de asemenea, perspective detaliate si complexe asupra tendintelor si solutiilor de decarbonizare, prin sondaje, cercetari si rapoarte aprofundate compilate de Schneider Electric Sustainability Research Institute.
Un sondaj independent realizat prin implicarea a 500 de manageri de top, comandat de Schneider Electric anul trecut, a constatat ca angajamentele si investitiile corporative in materie de sustenabilitate sunt adesea ingreunate de complexitatea decarbonizarii. In medie, angajamentul financiar fata de initiativele de sustenabilitate si de decarbonizare in cadrul companiilor chestionate a fost mai mic de 2% din veniturile estimate in urmatorii trei ani - in ciuda faptului ca astfel de investitii sunt adesea eficiente si rentabile, cu randamentul investitiei adesea sub unu pana la trei ani.
Respondentii au evidentiat alinierea partilor interesate, bugetul, tehnologia, competentele si reglementarile ca provocari in calea actiunilor de sustenabilitate. Cu toate acestea, majoritatea a remarcat ca automatizarea industriala imbunatatita si modernizarea infrastructurii electrice vor constitui o parte cheie a planului de sustenabilitate pentru urmatorii trei ani.
Achizitia de energie regenerabila se numara printre initiativele de top urmarite in zona de furnizare, in timp ce electrificarea – o masura cheie in zona de cerere – are scoruri scazute in randul prioritatilor de sustenabilitate ale organizatiilor. Alaturi de electrificare, eficientizarea sporita a infrastructurii existente prin digitalizare si automatizare va fi printre cele mai importante parghii in urmatorul deceniu, fiind cel mai rapid si mai eficient mijloc pentru multe organizatii de a reduce emisiile.
Un alt raport recent realizat de Schneider Electric, privind potentialul de electrificare al UE, a constatat ca o orientare asupra sectoarelor in care electrificarea este si fezabila, si atractiva, ar putea creste ponderea energiei electrice in mixul energetic de la aproximativ 20% la 50%. La randul sau, ponderea gazelor naturale si a petrolului ar scadea cu aproximativ 50%, contribuind semnificativ la imbunatatirea securitatii energetice. Schneider Electric ofera solutii specifice si practice pentru a ajuta companiile sa parcurga mai rapid si mai eficient aceasta tranzitie.
In cadrul World Economic Forum, Schneider Electric a evidentiat faptul ca aceasta criza energetica europeana vine dupa decenii de energie sigura, disponibila in mod fiabil si la preturi relativ stabile. Multi se confrunta pentru prima data cu livrari de energie imprevizibile si preturi inaccesibile, fapt care scoate la iveala deficientele pregatirilor pe termen lung pentru securitatea energetica, cat si ale implementarii planurilor de decarbonizare. Acest aspect, la randul sau, subliniaza importanta reevaluarii intregii ecuatii energetice, atat in ceea ce priveste oferta (tranzitia energetica), cat si cererea (eficienta energetica).
„Scopul si profiturile trebuie sa se alinieze pentru a deveni motoare in lupta impotriva schimbarilor climatice”, a spus Tricoire. „Avem deja tehnologia necesara pentru a preveni crizele energetice si climatice si pentru a oferi distributie si utilizarea energiei sigure, fiabile si sustenabile. Abordarea noastra bazata pe date, care acopera automatizarea industriala, digitizarea si tehnologia digital twin se combina pentru un viitor mai luminos, mai sustenabil si mai prosper.”

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter