RO EN
Košík je prázdný

NEXANS: Scaderea vanzarilor a impus actiuni de restructurare

Grupul international Nexans, specializat in fabricatia de cabluri electrice si retele, a raportat pentru trimestrul al treilea din 2009 vanzari in valoare de 1,26 miliarde euro, nivel corespunzator unei scaderi cu 18,9% fata de intervalul similar din 2008. Pentru primele 9 luni ale anului, diminuarea cifrei de afaceri a fost de 17,2% (16,4% in primul semestru), ceea ce indica o accentuare a trendului descendent. Cauza identificata de managerii societatii consta in efectul combinat al majorarii vanzarilor din trimestrul al treilea al anului 2008 si diminuarii celor din intervalul iulie - septembrie 2009, ambele evenimente avand loc in ritmuri superioare mediilor anuale.
De asemenea, s-a constatat o restrangere accelerata a vanzarilor de cabluri in Europa si zona Asia/Pacific, al carei efect a fost coroborat cu o stagnare a contractarilor internationale pentru executia de linii de inalta tensiune. In domeniul produselor pentru constructii, scaderile au fost chiar mai accentuate (-20,8%), fiind favorizate si de inchiderea fabricii de la Vacha - Germania. Una dintre cauzele principale a fost constituita de inrautatirea conditiilor in Europa si America de Nord, unde vanzarile s-au contractat cu 11% fata de trimestrul al doilea. Ultimele date financiare indica o mentinere a parametrilor economici la un nivel constant, cu toate ca au fost semnalate si cateva aspecte pozitive, cum ar fi: cresterea comenzilor pentru materiale solicitate de producatorii particulari de energie eoliana; nealterarea preturilor; imbunatatirea cererii dinspre anumite sectoare industriale. Dovedindu-si flexibilitatea, Nexans s-a adaptat rapid la noile conditii de piata, ajustandu-si structura si facilitatile de productie detinute in Germania, Canada si Europa Centrala. Informatii suplimentare, la www.nexans.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter