RO EN
Košík je prázdný

NEXANS: Cifra de afaceri a scazut pana la 5 miliarde euro

Holdingul international Nexans, specializat in fabricatia de cabluri si retele electrice, a comunicat recent rezultatele financiare aferente anului fiscal 2009. Conform raportului, in perioada analizata vanzarile au insumat 5 miliarde euro, fiind in scadere cu aproximativ 26% fata de 2008. Daca sunt luate in considerare preturi constante ale metalelor, cifra de afaceri s-a situat la nivelul de 4 miliarde euro (-15% comparativ cu anul anterior). De asemenea, in cazul in care se elimina influenta cursului de schimb valutar, rezulta o scadere de 17,2% a activitatii pe segmentul de cabluri. Oficialii concernului considera ca, date fiind conditiile economice nefavorabile, obiectivul de profitabilitate a fost atins, in pofida faptului ca situatia s-a deteriorat profund in a doua jumatate a anului trecut.
Cu toate acestea, Nexans si-a pastrat o pozitie-cheie in domeniul retelelor de transmisie si in cel de distributie a energiei electrice si a castigat teren in ceea ce priveste dezvoltarea de aplicatii care prevad utilizarea resurselor regenerabile. Mai mult, a crescut puternic orientarea spre segmentul transportului pe calea ferata si spre cel al exploatarilor petroliere marine. Toate acestea ii determina pe reprezentantii societatii sa-si mentina atitudinea optimista, pentru primul trimestru din 2010 acestia vizand o stabilizare a nivelului incasarilor la suma inregistrata in perioada octombrie - decembrie 2009. Conform acelorasi estimari, revenirea trendului ascendent - in special pe segmentul constructiilor - va fi lenta, dar hotaratoare pentru imbunatatirea eficientei Nexans. Una dintre masurile a carei aplicare va reprezenta o prioritate si in acest an este aceea a adaptarii permanente a structurii organizationale la schimbarile rapide care au loc pe pietele in care compania este activa. Informatii suplimentare, la www.nexans.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter