RO EN
Košík je prázdný

MTIC si CNAIR sustin accelerarea proiectelor de infrastructura rutiera din Moldova

Ieri, la sediul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor a avut loc o intalnire cu tema "Lansarea si accelerarea proiectelor de infrastructura rutiera din zona Moldova”, la care au participat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, ministrul Fondurilor Europene - Marcel Bolos, ministrul Mediului - Costel Alexe, directoarea CNAIR - Mariana Ionita si mai multi reprezentanti ai primariilor din judetele Moldovei.
"Vreau sa abordam discutiile referitoare la dezvoltarea infrastructurii rutiere la nivelul intregii tari fara tusa politica. Toate santierele, din toate regiunile tarii sunt importante, dar ne-am intalnit sa punem accent pe cele din Moldova. Fie ca vorbim de A7, A8, sau A13, trebuie sa intelegem ca nu exista o concurenta intre aceste proiecte si toate sunt la fel de importante pentru dezvoltarea acestei regiuni. Sper ca impreuna sa gasim solutii si sa fim o echipa pentru ca aceste proiecte sa devina realitate intr-un timp cat mai scurt", a declarat Lucian Bode, ministrul Transporturilor.
La randul sau, Marcel Bolos, ministrul Fondurilor Europene, a precizat ca Guvernul Orban pune la dispozitie 13 miliarde de euro pentru dezvoltarea regionala si ca s-au flexibilizat mecanismele de accesare a fondurilor europene pentru proiectele de dezvoltare, astfel incat proiectele cu finantare europeana pot fi implementate mai usor. De asemenea, Marcel Bolos a pus accent pe faptul ca Moldova are nevoie de astfel de proiecte, in special pentru dezvoltarea infrastructurii de transport.
"Coloana vertebrala a oricarei economii este infrastructura rutiera. Trebuie o continuitate a proiectelor si aceasta este posibila printr-un continuu dialog cu autoritatile locale, astfel incat sa reusim sa dezvoltam proiectele de infrastructura intr-un ritm cat mai rapid. La nivelul companiei am format o echipa de profesionisti care sa pregateasca proiecte mature, care odata demarate sa fie realizate fara alte obstacole. Asa cum am mai spus, dezvoltarea proiectelor de infrastructura din aceasta zona a tarii reprezinta un punct sensibil pentru mine si sper ca impreuna sa reusim sa dezvoltam proiectele pe care cetatenii si le doresc cu ardoare. Nevoia de infrastructura in Moldova este vitala", a precizat Mariana Ionita.
Printre proiectele de interes din regiune se afla Autostrada Unirii, autostrada Brasov-Bacau si drumul de mare viteza Ploiesti-Siret.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter