RO EN
Košík je prázdný

MIPE: Contract de 300 milioane euro pentru retelele de apa din Ialomita si Calarasi

Luni, 11 iulie, la sediul Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene a fost semnat contractul pentru finantarea primei etape a proiectului de investitii Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata in aria de operare a Operatorului Regional din judetele Calarasi si Ialomita. Investitia totala este estimata la 291,53 milioane euro (fara TVA), iar prima etapa este estimata la 90 milioane euro, fara TVA.
Proiectul va acoperi 33 de unitati administrativ-teritoriale din judetele Calarasi si Ialomita, 94.554 locuitori urmand a beneficia de servicii conforme de alimentare cu apa si 58.518 locuitori de imbunatatirea serviciilor de canalizare.
”Semnam astazi un nou contract pentru extinderea accesului la servicii de alimentare cu apa si canalizare pentru doua judete in care, in acest moment, mai putin de jumatate dintre gospodarii sunt racordate la retelele de apa - canal. Ii felicit pe reprezentantii autoritatilor locale - presedintele Consiliului Judetean Calarasi, Vasile Iliuta si presedintele Consiliului Judetean Ialomita, Marian Pavel, precum si primarilor localitatilor beneficiare din cele doua judete, pentru determinarea de a sustine aceste proiecte pentru comunitatile lor. Pentru urmatoarea perioada de programare, Programul Operational Dezvoltare Durabila, cu o alocare de peste 5 miliarde de euro, va asigura acces la finantare pentru proiecte similare, in alte comunitati din tara. Sunt investitii esentiale pentru calitatea vietii din aceste comunitati, dar si pentru potentialul economic local”, a subliniat ministrul Marcel Bolos.
Conform proiectului, in judetul Calarasi aproape 97% din locuitori vor avea acces la apa curenta si canalizare fata de 46%, respectiv 56%. In Ialomita, gradul de racordare la alimentarea cu apa va creste de la 49% la aproape 100%, iar la canalizare de la 47% la 98%.
Proiectul presupune extinderea si reabilitarea retelei de distributie apa potabila cu 237 km si reabilitarea altor 53 km, 6 statii de tratare noi sau reabilitate, 32 surse de apa noi sau reabilitate, 3 statii de epurare, 425 km retea de canalizare.
Pentru prima etapa care se realizeaza cu finantare din Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020, cu termen de finalizare 31 decembrie 2023, valoarea estimata este de 90.540.446 euro fara TVA, reprezentand 31,05% din valoarea totala.
Prin Programul Operational Infrastructura Mare (Axa Prioritara 3), pot fi sprijinite proiecte dedicate dezvoltarii infrastructurii de mediu in conditii de management eficient al resurselor (cresterea nivelului de colectare si epurare a apelor uzate urbane, precum si a gradului de asigurare a alimentarii cu apa potabila a populatiei, precum si reducerea numarului depozitelor neconforme si cresterea gradului de pregatire pentru reciclare a deseurilor in Romania).
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter