RO EN
Košík je prázdný

FINANTARE de 2 miliarde lei pentru dezvoltare infrastructura de apa din judetul Iasi

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Infrastructura Mare (AM POIM) a semnat contractul de finantare pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Iasi.
Obiectivul proiectului, care o valoare totala eligibila de peste 2 miliarde lei, il reprezinta imbunatatirea infrastructurii de apa si canalizare in 40 unitati administrativ-teritoriale, astfel: municipiile Iasi si Pascani, orasele Harlau, Podu Iloaiei si Tg. Frumos, comunele Al.I.Cuza, Barnova, Ceplenita, Ciortesti, Ciurea, Comana, Costesti, Costuleni, Cotnari, Cozmesti, Cristesti, Deleni, Dobrovat, Helesteni, Holboca, Ion Neculce, Lespezi, Motca, Miroslava, Mogosesti, Oteleni, Popesti, Popricani, Rediu, Ruginoasa, Scanteia, Scobinti, Schitu-Duca, Sinesti, Tatarusi, Tomesti, Tibana, Valea Lupului, Valea Seaca si Voinesti.
Aproximativ 170.000 persoane din judetul Iasi vor beneficia de apa si canalizare datorita acestui proiect, care contribuie, totodata, la dezvoltarea socio-economica a zonei prin crearea de locuri de munca in perioada de implementare dar si dupa, precum si la stimularea investitiilor private si a turismului in zona rurala din aria de implementare.
Alte avantaje ale acestui amplu proiect sunt reducerea riscului de poluare a apelor subterane si imbunatatirea calitatii mediului, imbunatatirea conditiilor de viata si reducerea riscului de imbolnavire in mediul rural, prin dezvoltarea/ si infiintarea sistemelor de colectare a apelor uzate, dar si asigurarea furnizarii apei potabile de calitate in conditii de siguranta si in regim continuu. In acelasi timp, reducerea pierderilor din sistemele de alimentare cu apa va contribui la conservarea pe termen lung a resurselor de apa, iar reducerea poluarii cursurilor de apa de pe teritoriul judetului, prin tratarea apelor uzate inainte de deversare, va mari capacitatea acestora de autopurificare.
Exemple de investitii prevazute:
- realizarea a 294 km aductiune, din care 38 km reabilitare, 23 gospodarii de apa, 43 rezervoare noi, 50 statii pompare noi, 340 km retea de distributie, din care 28 km reabilitare si 23 sisteme SCADA locale;
- realizarea a 4 statii de epurare noi, o statie de epurare reabilitata, 362 statii de pompare, 230 km conducte de refulare, 549 km retea de canalizare gravitationala, din care 13 km constituie reabilitare, 5 sisteme SCADA locale, echipamente de operare apa potabila/apa uzata sau achizitie dotari UIP. Proiectul va fi implementat pana in luna decembrie 2023.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter