RO EN
Košík je prázdný

CFR a semnat contractul de realizare a SF pentru electrificarea CF Radulesti-Giurgiu

Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA si Consis Proiect SRL au semnat contractul, in valoare de 2,9 milioane lei (fara TVA) pentru elaborarea studiului de fezabilitate, prima etapa a programului pentru electrificarea liniei de cale ferata Radulesti - Giurgiu Nord(57 km).
Studiul de fezabilitate pentru electrificarea liniei de cale ferata Radulesti - Giurgiu Nord(57 km) trebuie sa identifice cea mai eficienta solutie din punct de vedere tehnico-economic, in vederea obtinerii sursei de finantare pentru implementarea obiectivului de investitie, cu asigurarea specificatiilor tehnice de interoperabilitate pe teritoriul Romaniei si respectarea conformitatii standardelor impuse pentru Coridoarele Europene si Coridoarele TEN-T.
Caracteristicile tehnice ale liniei sunt urmatoarele:
- lungime traseu cca. 57 km;
- linie simpla, neelectrificata;
- 10 puncte de sectionare: Radulesti, Tarnavele, Vlasca, Rasuceni, Toporu, Chiriacu, Stanesti, Oncesti, Balanoaia, Cetatea.
Obiectivele specifice ale programului sunt urmatoarele:
- cresterea vitezei medii de circulatie a trenurilor;
- cresterea atractivitatii transportului feroviar pe acest tronson ti a volumului de transport pe calea ferata;
- minimizarea efectelor negative asupra mediului;
- descongestionarea traficului feroviar din Bucuresti si zonele limitrofe;
- mentinerea si, eventual, atragerea de noi transporturi de pe Coridorul European de Marfa RFC 7 Praga – Atena pe teritoriul Romaniei;
- cresterea veniturilor CFR din taxa de utilizare a infrastructurii.
Studiul de Fezabilitate, cu termen de elaborare de 9 luni, va cuprinde inclusiv toate datele necesare pentru obtinerea tuturor avizarilor in vederea promovarii Hotararii de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico - economici si pentru exproprierea imobilelor aferente obiectivului de investitii ”Electrificarea si reabilitarea liniei feroviare Radulesti – Giurgiu Nord”, inclusiv completarea/modificarea (daca este cazul) a documentatiei, prin implementarea tuturor cerintelor/solicitarilor emitentilor de avize.
Finantarea obiectivului de investitii se realizeaza din fonduri externe nerambursabile, de la bugetul de stat, veniturile proprii ale Companiei Nationale de Cai Ferate „C.F.R.” – S.A, precum si din alte surse legal constituite, in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie, conform programelor de investitii publice aprobate potrivit legii.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter