RO EN
Košík je prázdný

MURES: Finantare de 18 milioane euro pentru regenerarea Centrului Istoric Sighisoara

Primaria Sighisoara a finalizat studiul de fezabilitate si va depune o cerere de finantare europeana pentru Proiectul "Regenerare Urbana a centrului istoric al Sighisoarei - patrimoniu Mondial UNESCO", estimat la peste 87,3 milioane de lei (18 milioane de euro). Documentul a fost elaborat de K&K Studio de Proiectare, din Cluj-Napoca.
"Unul dintre proiectele pe care toti locuitorii orasului ni-l dorim si de care se vorbeste de multi ani este reamenajarea Pietei Sigma si a strazilor Morii si Octavian Goga, dar si a parcului central. A fost realizat studiul de fezabilitate pentru obiectivul investitii Regenerare Urbana a centrului istoric al Sighisoarei, care a fost aprobat. Acum depunem proiectul pentru obtinerea de fonduri europene pentru a avea, in sfarsit, zona central bine amenajata", a declarat Sighisoara, Iulian Sirbu, primarul Sighisoarei.
Proiectul prevede transformarea Pietei Sigma intr-un centru multifunctional pentru evenimente de interes public, precum si reamenajarea Pietei Octavian Goga si a strazilor Morii si Octavian Goga. Conform proiectului, vor fi create spatii pietonale si se va face o "reinterpretare intr-o maniera contemporana" a fondului istoric pierdut in urma demolarilor de la sfarsitul anilor 1980, pe strada Morii.
Edilul a precizat ca reamenajarea se va face conform realitatii istorice, proiectantii inspirandu-se de la fostele curti ale locuintelor, insa vor fi si zone verzi si pentru recreere.
Lucrarile vor include reabilitarea integrata a spatiilor publice din zonele centrale si istorice, a spatiilor publice din interiorul ansamblurilor de locuinte colective, infiintarea/ modernizarea/ extinderea spatiilor verzi de mici dimensiuni, spatiilor recreative, zonelor de agrement, locurilor de joaca, centrelor de activitati sportive, instalarea/ extinderea sistemelor de supraveghere video inteligente, precum si modernizarea infrastructurii de iluminat.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter