RO EN
Košík je prázdný

MMAP a aprobat constructia a 8.395 insule ecologice digitalizate, de 579 milioane lei

Autoritatile publice locale din Romania au depus 169 de cereri de finantare in cadrul apelul de finantare deschis in perioada 15 septembrie - 24 noiembrie 2022, avand o alocare financiara de 1,28 miliarde de lei. Au fost aprobate 167 de cereri de finantare pentru un numar total de 8.395 de insule ecologice digitalizate, cu o valoare de 579 milioane lei. Se estimeaza ca semnarea contractelor de finantare in cadrul acestei subinvestitii va avea loc pana la finalul lunii februarie.
”Ii felicit pe toti cei care s-au mobilizat si au depus in timp util cererile de finantare, mai ales autoritatile locale din judetele Hunedoara, Constanta si Cluj, fiecare cu peste 450 de insule ecologice solicitate. Ne pregatim deja pentru lansarea unui nou apel de proiecte pentru fondurile ramase, astfel incat si cei care nu au reusit sa depuna cererile in prima sesiune sa aiba ocazia sa o faca. Romania trebuie sa treaca cat mai urgent la un nou tip de gandire in ceea ce priveste managmentul deseurilor, astfel incat fiecare sa plateasca pentru cantitatea de deseuri pe care o produce. Platformele subterane, containerele semi ingropate si sistemele supraterane de colectare selectiva a deseurilor reprezinta solutia ideala pentru problema gunoiului din comunitati, mai ales in zonele turistice si in centrul oraselor. Finantam integral aceste insule ecologice digitalizate care garanteaza eliminarea in mare proportie a mirosurilor neplacute, a vandalizarii, a aspectului neplacut pe care tarcurile actuale il au. De asemenea, indeamna la o colectare separata oferind operatorilor locali un sistem smart de gestionare a deseurilor, cu containere inteligente in care vor putea fi aruncate separat deseurile biodegradabile, hartia, plasticul, sticla sau metalul.", a declarat ministrul Tanczos Barna.
Ca urmare a implementarii acestei subinvestitii, pana la 30 septembrie 2024 se vor realiza si operationaliza cel putin 7.000 de insule ecologice digitalizate, iar pana la 30 iunie cel putin 13.752.
Subinvestitia sprijina activitati specifice pentru infiintarea si dotarea cu insule ecologice digitalizate (ansamblu de containere), actiuni specifice pentru dezvoltarea platformei software necesara operarii insulelor ecologice digitalizate si administratorii datelor, nu in ultimul rand, actiuni specifice de promovare a investitiilor, precum si pentru promovarea principiului "plateste pentru cat arunci", in functie de deseurile colectate separat: hartie si carton, plastic si metal, sticla, deseuri biodegradabile si reziduale.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter