RO EN
Košík je prázdný

MDRT: Noi proiecte anuntate de oficialii ministerului

In cursul zilei de 3 iunie 2011, oficialii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului au lansat licitatia pentru primele proiecte de unitati de invatamant prescolar (in judetele Buzau, Vrancea, Suceava si Botosani), realizate in cadrul Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), componenta - Modernizarea localitatilor romanesti, informeaza un comunicat guvernamental. Pentru primele doua pachete licitate in cadrul acestui program, MDRT achizitioneaza servicii de proiectare si lucrari de executie pentru un numar de 103 de gradinite si crese, din care 18 in judetul Buzau, 29 din judetul Vrancea, 26 din judetul Botosani si 30 din judetul Suceava.  Criteriul de atribuire a contractului este constituit pretul cel mai scazut. Valoarea estimata maxima a obiectivelor pentru fiecare judet este de 15,37 milioane de lei in Buzau, 23,72 milioane de lei in Vrancea, 22,76 milioane de lei in Botosani, respectiv 26,69 milioane de lei in Suceava. Sunt incluse atat costurile de proiectare si executie, cat si cele de finantare. Obiectivele de investitii au fost stabilite in functie de propunerile inaintate de autoritatile publice locale, in urma analizei Comisiei Tehnico-Economice a ministerului de resort, pe baza criteriilor de stabilire a prioritatilor prevazute de legislatia in vigoare. Exista trei categorii de proiecte-tip utilizate pentru aceste obiective de investitii, respectiv pentru crese/gradinite cu una, doua sau trei grupe, fiind puse la dispozitie de MDRT. Autoritatile publice locale beneficiare ale investitiilor au sarcina de a identifica terenul pe care vor fi amplasate noile constructiile, urmand sa realizeze, la finalizarea investitiei, dotarile tehnico-edilitare, se mai arata in comunicat. Anuntul de participare la licitatii, fisa de date a achizitiei si caietul de sarcini au fost transmise deja catre Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) si pot fi consultate de operatorii economici interesati. In Buzau, vor fi edificate 6 unitati de invatamant prescolar in mediul urban si 12 in zonele rurale, in Vrancea 7 centre in municipii/orase si 22 de unitati la sate, in Botosani 5 gradinite/crese in mediul urban si 21 in cel rural, in timp ce in Suceava se vor edifica 11 centre in arealul urban si 19 in comune/sate.
Planuri de dezvoltare urbana a Capitalei
In ceea ce priveste dezvoltarea Municipiului Bucuresti, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a anuntat o serie de proiecte implementate in sectorul 2 al Capitalei. In acest sens, pe amplasamentul actualului patinoar Flamaropol, din apropierea Stadionului National, urmeaza sa fie edificata o sala polivalenta cu pana la 20.000 de locuri. "Dupa demolarea cladirii actuale a patinoarului, pot fi initiate lucrari la o sala polivalenta in valoare de pana la 50 de milioane de euro, anuntul de intentie in acest sens fiind deja dat publicitatii, iar studiul de fezabilitate va fi realizat ulterior", sustin oficialii ministerului. In alta ordine de idei, joi, 2 iunie 2011, ministrul de resort a semnat cinci contracte aferente proiectelor finantate prin Programul Operational Regional (POR) si incluse in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) pentru zonele Ion Creanga si Baicului din Bucuresti, avand o valoare totala de 38 milioane de lei. "Cele doua proiecte din zona Ion Creanga vizeaza imbunatatirea accesibilitatii si  mobilitatii in zona, a incluziunii sociale, egalitatii de sanse si cresterea calitatii serviciilor sociale, precum si dezvoltarea si diversificarea activitatilor economice prin atragerea de investitii strategice si dezvoltarea mediului de afaceri in mod durabil. Valoarea totala a proiectului denumit Crearea unui parc de utilitate publica in cartierul Ion Creanga, care se va derula timp de 12 luni, depaseste 9,7 milioane de lei. In cazul sistemului de supraveghere video si management informational pentru cresterea sigurantei sociale in zona, investitia - care se va derula pe durata unui an - se situeaza la 3,6 milioane de lei. In zona Baicului vor fi implementate trei proiecte asemanatoare, ce vizeaza in mod suplimentar asigurarea accesului la educatie si formare, servicii medicale si sociale, imbunatatirea infrastructurii de baza etc. Valoarea totala a lucrarilor de modernizare a strazilor din zona, care se vor derula timp de 10 luni, este de 17,48 milioane de lei, iar amenajarea arhitecturala si peisagistica a cartierului (cu un termen de un an) va costa 3,78 milioane de lei. Totodata, suma de 3,5 milioane de lei este prevazuta pentru crearea sistemului de supraveghere video si management informational", concluzioneaza expertii MDRT. Primaria Sectorului 2 si ministerul de resort s-au implicat in ultimul timp in implementarea mai multor proiecte comune, ce presupun constructia de locuinte ANL pe Strada Fabrica de Glucoza, derularea programului de reabilitare termica a locuintelor, precum si constructia a 14 unitati de invatamant prescolar prin intermediul PNDI. Informatii suplimentare, la www.mdrt.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter