RO EN
Košík je prázdný

IALOMITA: Lucrari de 22 milioane lei pentru reabilitarea Conacului Bolomey

Presedintele Consiliului Judetean Ialomita impreuna cu domnul Liviu Gabriel Musat - directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia au semnat contractul de finantare pentru proiectul ”Reabilitarea monumentului istoric si de arhitectura Conacul Bolomey”, in prezenta domnului Popescu Bogdan - primar al localitatii Cosambesti, a managerilor institutiilor de cultura si a echipei de implementare a proiectului.
Conacul Bolomey a fost construit in anul 1898 de o echipa de mesteri italieni, acesta a ramas pana in zilele noastre o constructie reprezentativa pentru arhitectura conacelor din estul Campiei Romane. Din anul 2003 monumentul istoric si de arhitectura a intrat in patrimoniul Consiliului Judetean Ialomita si dat spre administrare Muzeului Judetean Ialomita.
Proiectul de reabilitare a monumentului istoric si de arhitectura Conacul Bolomey este finantat din fonduri europene prin POR 2014-2020, Axa prioritara 5 - Imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, Prioritatea de investitii 5.1 - Conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural, apel de proiecte POR/2017/5/5.1/SUERD/1 Apel de proiecte dedicat sprijinirii Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii in ce priveste Axa prioritara 3 a SUERD ”Promovarea culturii si a turismului, a contactelor directe intre oameni”.
Valoarea totala a proiectului este de 21.801.121,17 lei inclusiv TVA, iar durata de implementare a acestuia este de 84 de luni.
Obiectivul principal al proiectului este impulsionarea dezvoltarii locale prin reabilitarea ansamblului Conacul Bolomey si valorificarea patrimoniului cultural si a identitatii culturale prin introducerea acestuia in circuitul turistic.
Totodata prin aceasta investitie se urmareste:
- Reabilitarea si punerea in valoare a monumentului istoric si de arhitectura.
- Dezvoltarea comunitatii prin cresterea atractivitatii turistice si investitionale a regiunii, datorita conservarii, restaurarii si valorificarii monumentului istoric prin dezvoltarea turismului si activitatilor conexe.
- Dezvoltarea economica locala prin impulsionarea dezvoltarii turismului si prin diversificarea afacerilor locale.
Totul a fost posibil prin perseverenta, efort sustinut, credinta in viabilitatea demersului strategic de valorificare a patrimoniului cultural si de transformare a lui intr-o resursa reala de dezvoltare locala.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter