RO EN
Košík je prázdný

EGIS se implica in proiectul de protectie a litoralului romanesc impotriva eroziunii

Egis isi extinde portofoliul de proiecte prin semnarea unui nou si important contract in Romania pentru furnizarea de Servicii de consultanta in domeniul managementului executiei investitiei pentru proiectul "REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE, FAZA II (2014-2020)" cu Administratia Bazinala de Apa Dobrogea-Litoral.
In data de 25 august, Egis in Romania a semnat cu Administratia Bazinala de Apa Dobrogea-Litoral un contract cu durata de 2 ani pentru furnizarea de "Servicii de consultanta in domeniul managementului executiei investitiei pentru proiectul "REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE, FAZA II (2014-2020)".
Acest proiect de protectie a zonei costiere reprezinta o a doua etapa a masurilor intreprinse de Romania pentru protejarea tarmului Marii Negre impotriva eroziunii cauzate atat de fenomenul antropic, cat si de cel natural, care a avut un impact semnificativ asupra coastei de-a lungul anilor si continua sa faca acest lucru. Zona costiera se reduce intr-un ritm rapid, asa cum au demonstrat diverse studii complexe ce au aratat pierderi anuale ale suprafetelor cu dezintegrarea tarmului de pana la 2 m pe an in unele zone. Numai Rezervatia Biosferei Delta Dunarii a pierdut peste 2.400 ha (aproximativ 80 ha/an) in ultimii 35 de ani. Fenomenul de eroziune afecteaza ecosistemele de coasta si cauzeaza pierderi de terenuri valoroase cu impact social si economic ridicat.
In cadrul proiectului sunt prevazute actiuni practice de prevenire a degradarii zonei costiere pe o lungime de 30,54 km de-a lungul coastei, incepand cu stavilarele Edighiol si Periboina, continuand cu zonele Mamaia, Tomis, Agigea, Eforie, Costinesti, Olimp, Jupiter-Neptun, Balta Mangalia-Venus-Aurora, Mangalia-Saturn pana la zona 2 Mai. Actiunile constau in construirea de structuri hidrotehnice submerse, consolidare a falezelor, extinderi de plaja si remodelare, impreuna cu punerea in aplicare a unui program integrat pentru a sprijini operarea si intretinerea pe termen lung si monitorizarea mediului. Proiectul este cofinantat prin Programului Operational Infrastructura Mare pentru perioada de programare 2014-2020, si contribuie la obiectivele relevante pentru "promovarea adaptarii la schimbarile climatice, prevenirea si gestionarea riscurilor". Beneficiile preconizate ale proiectului se refera la revitalizarea ecosistemelor din Delta Dunarii si a celor marine, protejarea activitatilor sociale si economice si protectia siturilor istorice de-a lungul Marii Negre, imbunatatirea zonelor de agrement de plaja.
Rolul Egis in acest proiect important este de a sprijini autoritatea contractanta cu privire la responsabilitatile acesteia de a gestiona proiectul, cu scopul de a spori performanta in administrarea contractelor, managementul financiar, gestionarea revendicarilor, comunicare si alte procese de lucru, pentru a garanta utilizarea optima a fondurilor si realizarea obiectivelor proiectului printr-o implementare adecvata si cu respectarea duratei propuse.
"Pentru realizarea acestui contract important, Egis implica o echipa formata din experti romani si internationali, care reuneste experienta noastra locala substantiala in gestionarea proiectelor importante de infrastructura, cu experienta recunoscuta la nivel international in proiecte de protectie a coastelor", a declarat Georgiana Baroncea, Manager al departamentului de apa si mediu al Egis in Romania.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter