Compania de Apa Oltenia S.A. a semnat al noualea contract de executie lucrari in cadrul ”Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Dolj, in perioada 2014-2020”. Este vorba despre CL 17- Reabilitare statie de clorinare si amenajare incinta captare Izvarna; reabilitare si extindere conducta aductiune Izvarna - Craiova fir II Tronson I”.
Este cel de-al doilea din cele 6 contracte in care a fost impartit Firul II de aductiune Izvarna - Craiova si a fost adjudecat de ELSACO ELECTRONIC S.R.L. in asociere cu SC HIDROCONSTRUCTIA S.A. si ECOAPA DESIGN S.R.L. la o valoare de 122.107.823,19 LEI (fara TVA).
Contractul include proiectarea si executia urmatoarelor lucrari: reabilitare conducta de aductiune fir II, pe o lungime de 18.858 metri (PN6); extindere conducta de aductiune fir II cu conducta din PAFSIN, De1200 mm, SN10000, PN6, pe o lungime de 1.587 metri; reabilitare camine existente si/sau constructia oricarui camin de vane de izolare, golire si aerisire necesare; reabilitare subtraversare de rau (prin foraj orizontal sau microtunneling) si subtraversari de drumuri nationale; reabilitarea statiei de clorinare, amenajarea incintei (alei, refacere iluminat, imprejmuire, etc); reabilitarea cladirii administrative, precum si amenajarea drumului de acces provizoriu.
Conform obligatiilor contractuale, societatile trebuie sa elaboreze Proiectul Tehnic in conformitate cu legislatia nationala; documentatia necesara obtinerii autorizatiilor si avizelor necesare executiei; precum si lucrarile de constructie; furnizare si montaj utilaje si echipamente tehnologice; testare si punere in functiune a acestora si remedierea eventualelor defectiuni aparute in perioada de garantie. Perioada de proiectare (inclusiv obtinerea Autorizatiei de Construire) este de 4 luni, durata de executie a lucrarilor si punere in functiune a instalatiilor este de 32 de luni, iar perioada de garantie este de 36 de luni.
Firul II de aductiune Izvarna - Craiova, cu o valoare totala de peste 117 milioane de euro, o investitie strategica nu numai pentru Craiova, ci pentru intreg judetul Dolj, dar si pentru Gorj, este varianta prin care, la finalul lucrarilor, vom asigura apa potabila de munte, de cea mai buna calitate pentru Craiova, si alte 6 localitati din Dolj, respectiv Bradesti, Cotofenii din Fata, Almaj, Isalnita, Simnicu de Sus si Filiasi; precum si pentru Rovinari, Branesti, Calnic, Godinesti, Plopsoru, Telesti, Tismana si Tantareni din judetul Gorj. Investitia presupune reabilitarea a 27,4 kilometri de conducta si construirea altor 96,4 de kilometri si pentru un bun control, a fost impartita in 6 contracte de lucrari, aflate in diferite stadii ale licitatiilor, cel de astazi fiind al doilea adjudecat.