RO EN
Košík je prázdný

SAS ofera 700 de ore de continut gratuit pentru un program de master in tehnologie

 La conferinta de presa organizata la Universitatea Babes-Bolyai, SAS, lider in analytics, a subliniat potentialul pe care il are Romania de a fi unul dintre hub-urile tehnologice regionale si de a conduce progresul national in domeniile Inteligentei Artificiale (AI) si Advanced Analytics. SAS si-a reconfirmat angajamentul de a investi in ecosistemul Romaniei, concentrandu-se pe trei piloni principali - oameni, tehnologie si business.
Tehnologia se dezvolta rapid, iar tarile se confrunta cu provocarea de a avea forta de munca calificata gata sa adopte si sa utilizeze cele mai avansate instrumente pentru dezvoltarea societatii si a mediului de business. In ultimii ani au existat schimbari drastice ale cerintelor fortei de munca si, totodata, o lipsa de profesionisti calificati, capabili sa inteleaga nevoile de business. Abilitatea de a utiliza instrumente analytics si de a obtine informatii prin intermediul acestora este esentiala pentru dezvoltarea digitalizarii administratiei guvernamentale si a sectorului de business.
„Romania se afla in topul regiunii la nivel de digitalizare, iar noi suntem determinati sa contribuim la dezvoltarea si accelerarea acestui segment, prin valorificarea elanului actual si oferirea expertizei noastre. Suntem de parere ca nu este vorba doar de tehnologie in sine, ci si de oameni, tehnologie si business, iar noi investim activ in toti cei trei piloni, in intreaga regiune”, a mentionat Shukri Dabaghi, SAS VP CEMEA.
Programul de Masterat care se desfasoara deja la UBB si inca doua universitati din Romania face parte din angajamentul SAS de a forma 5.000 specialisti in data science in Romania, pana in 2025, ajutand companiile de top si institutiile publice sa-si accelereze calatoria de transformare digitala prin adoptarea tehnologiilor inovatoare de AI si analytics.
„Intrucat Cluj-Napoca a fost recunoscut drept centrul romanesc de inovare tehnologica, stim ca universitatea noastra trebuie sa ramana in fata si sa ofere programe competitive de specializare in tehnologii de varf. Oferim un program de masterat unic - Data Science for Industry and Society -, care contine 715 ore de continut de invatare data science si este 90% SAS, inclusiv cursuri gratuite si furnizare de software”, a declarat Daniel David, Dr., Rector al Universitatii Babes-Bolyai.
SAS continua sa isi indeplineasca promisiunea de a investi un miliard de dolari in dezvoltarea tehnologiei, educatiei si serviciilor AI. O parte semnificativa din veniturile anuale ale SAS sunt reinvestite in cercetare si dezvoltare pentru a optimiza ciclul de viata analytics pentru clientii sai. Totodata, lucram la proiecte si initiative inovatoare in toate industriile din Europa de Sud-Est si continuam dezvoltarea Centrului de Excelenta in Analytics, care poate actiona ca o punte, conectand diferite unitati organizationale ale companiei, promovand colaborarea si definind cele mai bune practici pentru analytics, pentru a imbunatati rezultatele de business.
„Unul dintre obiectivele noastre principale consta in consolidarea prezentei si abordarea mai multor initiative in domeniu, actionand ca un partener al statului in implementarea Strategiei nationale pentru transformarea digitala in Romania, tara care detine o pozitie geografica importanta si functioneaza ca centru strategic si tehnologic esential penstru SAS. Regiunea Europa de Sud-Est a avut printre cele mai rapide cresteri anul trecut, in ciuda dificultatilor. „Apetitul” acestor tari pentru noile tehnologii, pentru modele digitale de business si inovatie este cu adevarat extraordinar si admirabil. La nivel de SAS, Romania are marea oportunitate de a conduce in continuare dezvoltarea digitala si de a incepe sa utilizeze puterea data analytics, machine learning, automatizare si AI, care vor imbunatati semnificativ viata de zi cu zi, publica si privata a romanilor, si care va facilita dezvoltarea sectorului business” , adauga Tayfun Topkoc, director regional SAS SEE.
„Strategia SAS este de a aduce capabilitati de advanced analytics in toate sectoarele majore: bancar, telecomunicatii, administratie publica, energie si utilitati, petrol si gaze, productie, retail. Planul nostru este sa investim in programe academice, precum cel cu Universitatea Babes-Bolyai si altele, pentru a califica forta de munca romaneasca pentru locurile de munca din viitor. Dar valoarea acestor investitii poate fi cu adevarat evidentiata prin construirea, alaturi de companii private, de centre de excelenta dedicate advanced analytics, care pot construi si explora in mod continuu modalitati inovatoare de a utiliza datele si de a oferi informatii celor care iau decizii ”, a spus Stefan Baciu, Country Manager SAS Romania & Moldova.
SAS accelereaza inovatia in toate tehnologiile pentru a se concentra pe rezolvarea problemelor de business ale clientilor si ramane dedicata adresarii intrebarilor corecte pentru a gasi raspunsuri mai bune. Dar inovatia nu se opreste la limitele tehnologiei. Multe dintre ideile care au determinat candva deciziile de business critice nu se mai aplica, pe masura ce organizatiile se adapteaza la un nou normal in continua schimbare.
„ONG 360 a inceput o colaborare puternica cu SAS in cadrul Programului academic de dezvoltare a cursurilor de master in data science, pentru diferite universitati din Romania. Organizatia noastra lucreaza indeaproape cu Ministerul Muncii pentru a aduce cele doua noi roluri pe piata muncii din Romania (COR-Clasificarea ocupatiilor din Romania): Data Science (expert in cercetarea stiintifica a datelor), Data Analytics (expert in cercetarea datelor digitale). Acest lucru va duce la cresterea numarului de tineri profesionisti in domeniul data science, cu un set unic si specific de abilitati pentru a digitaliza Romania ”, a declarat Mariana Ungureanu, fondatorul Think Tank 360.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter