RO EN
Košík je prázdný

SAP aniverseaza 20 de ani in Romania, cu echipa de 760 de oameni si 450 de clienti

SAP aniverseaza 20 de ani de activitate in Romania, cu o echipa de 760 de oameni si peste 450 de clienti. Din perspectiva regionala, Romania este cel mai mare contributor la succesul SAP in Eastern Cluster, fiind, de asemenea, o piata pregatita pentru a furniza cele mai relevante tendinte tech - cloud si data insights.
Filiala locala a SAP SE s-a lansat in 2002, fiind unul dintre cei mai importanti furnizori locali de IT. In ultimii 20 de ani, compania a adus o contributie semnificativa la dezvoltarea mediului de afaceri local si la transformarea digitala a organizatiilor. In prezent, aproximativ 450 de companii din Romania folosesc solutiile SAP, din 27 de industrii precum utilitati, transport, bancar, asigurari, retail sau productie. Unii dintre cei mai reprezentativi clienti deserviti de SAP de-a lungul celor doua decenii sunt: Azomures, Dedeman, Fan Courier, Hidroelectrica, Tarom, Romstal, Premier Restaurants.
„Obiectivul SAP - „make the world run better” - se refera la a aduce imbunatatiri in vietile oamenilor. Oferim clientilor nostri ajutorul, experienta si expertiza necesare in parcursul lor spre a deveni companii inteligente si sustenabile. In cei 50 de ani de activitate la nivel mondial si 20 de ani la nivel local, SAP a oferit inovatie si diferentiere, a stat alaturi de clientii sai in fiecare punct de inflexiune al economiei globale si i-a sprijinit in tranzitii fara perturbari. De asemenea, nu ne concentram doar pe prezent, ci ne asumam si responsabilitatea de a construi viitorul si de a sprijini generatiile care vor urma, impreuna cu partenerii nostri”, a declarat Diana David, Managing Director SAP Romania.
 
Rolul tehnologiei cloud in succesul clientilor
Una dintre directiile pe care SAP va miza in viitor este rolul tehnologiei cloud in succesul clientilor. Propria tranzitie in cloud a SAP a fost realizata inainte de pandemie, iar compania a beneficiat de un mediu mult mai sigur pentru toate sistemele si a oferit, totodata, un mare avantaj echipelor si clientilor. Pentru a capata o rezistenta sporita in caz de criza, organizatiile trebuie sa implementeze cat mai rapid tranzitia in cloud, astfel incat sistemele sa fie la dispozitia tuturor din cadrul organizatiei, in orice loc si in orice moment.
Printre cele mai reprezentative proiecte SAP pe plan local se numara infiintarea Success Delivery Center Romania (SDC) in urma cu 15 ani, echipa ce numara in prezent circa 500 de consultanti locali. Centrul ofera servicii clientilor globali printr-un sistem mixt de livrare, de la distanta sau de la birourile clientului. Astfel, clientii pot beneficia de avantajul culturii, al limbii si al fusului orar apropiat, pe langa livrarile traditionale locale sau offshore. In prezent, consultantii SAP din Romania lucreaza la circa 300 de proiecte globale anuale.
 
Initiative de top ale SAP Romania
Alte initiative de top ale SAP Romania au fost infiintarea echipei Enterprise Cloud Services, care a ajuns la 60 de persoane in opt ani, respectiv echipa Data Science, ce are 13 angajati. Totodata, compania are unitati locale de dezvoltare software, inclusiv produse, pe langa cele de co-inovare si consultanta ale SDV pentru proiecte globale, in care activeaza circa 160 de specialisti in diverse tehnologii.
Cand vine vorba de viitorul muncii, in concordanta cu nevoile angajatilor si cerintele de business, SAP a introdus un model de lucru numit SAP's Pledge to Flex. Initiativa ofera o configuratie care se potriveste oricarui rol, stil si locatie, respectiv un loc de munca 100% flexibil si bazat pe incredere - acesta fiind norma, nu exceptia -, un mediu incluziv in care oamenii pot lucra fie la birou, fie de la distanta. Prin urmare, orice angajat poate alege cea mai buna varianta, in functie de preferintele personale, stabilindu-si programul de lucru flexibil, aliniat cu nevoile companiei. Totodata, echipele au la dispozitie toata infrastructura necesara pentru a-si desfasura munca, de la birouri cu design adaptat pentru a stimula creativitatea, colaborarea, concentrarea, pana la cladiri de birouri care acorda prioritate durabilitatii si sanatatii.
„A conduce o companie implica, in prezent, anumite diferente fata de anii precedenti, datorita schimbarii contextului, generatiilor etc. Liderii ar trebui sa fie capabili sa arate emotii, sa manifeste empatie si compasiune, acestea fiind motorul increderii, performantei si respectului. De asemenea, ar trebui sa acordam o atentie sporita pentru soft skills, care sunt, uneori, chiar mai importante decat abilitatile sau competentele tehnologice, ce pot fi invatate cu un plan de dezvoltare eficient. Cred cu tarie ca oamenii sunt cea mai importanta parte a oricarei afaceri si ca «empatie» este cuvantul care defineste totul in ziua de astazi”, adauga Diana David.
SAP Romania este implicata, de asemenea, intr-o varietate de programe si actiuni pentru crearea si sustinerea de noi talente in piata: parteneriate cu universitatile, sprijin pentru ONG-uri specializate pe educatie si alte investitii in actiuni sociale care pot raspunde la actualele provocari cu forta de munca.
 
Romania este vedeta regionala in cadrul SAP
Potrivit reprezentantilor regionali ai SAP, Romania este cel mai mare contributor la succesul SAP in Clusterul de Est - Europa de Sud-Est si Ucraina, precum si o tara cu mare potential in zona tech. Prin urmare, SAP va continua sa investeasca pe aceasta piata strategica, ce detine toate elementele necesare pentru sustinerea viitoarelor tendinte.
„Romania este, cu siguranta, vedeta Europei! Aceasta tara are tot ce este nevoie pentru a prospera. In primul rand: existenta tinerelor talente capabile sa faca fata unor provocari precum «cloudificarea». Pentru ei, transformarea digitala nu mai este un imperativ, ci o realitate comuna. «Dataficarea» va fi, astfel, tendinta creata de acestia. In al doilea rand: timpul de recuperare rapid in ceea ce priveste PIB-ul, facand din Romania o piata atractiva pentru actionari. Dovada este cresterea FDI din toata Europa, in special din Germania! Daca ar fi sa mentionez un lucru pe care l-as schimba ar fi modul in care Romania este perceputa ca brand. Cred ca perceptia nu se potriveste cu realitatea pozitiva a pietei. Si voi continua sa fiu un ambasador al Romaniei”, a declarat Josephin Galla, Managing Director SAP South East Europe & Ukraine.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter