RO EN
Košík je prázdný

PlanRadar: Solutie pentru integrarea ESG in auditul tehnic al activelor imobiliare

ESG ofera un cadru de evaluare a impactului unei companii asupra societatii si mediului, iar adoptarea strategiilor ESG inseamna inclusiv colectarea si publicarea indicatorilor nefinanciari verificabili care pot fi utilizati pentru a evalua performanta unei companii in ceea ce priveste o serie de aspecte de mediu, sociale si de guvernanta corporativa. diversitatea si egalitatea de gen, coruptia, impactul asupra mediului si drepturile omului.
Specialistii Barbour ABI (UK) subliniaza faptul ca ESG este o tendinta globala si, daca este pe deplin integrata in cultura unei companii, poate remodela in mod fundamental practicile de afaceri, inclusiv cele din sectorul constructiilor. Desi este relativ nou pentru multe parti interesate din industrie, ESG a inceput deja sa influenteze lanturile de aprovizionare. Companiile nu vor mai fi evaluate doar in functie de performanta lor individuala, ci si de performanta partenerilor si colaboratorilor lor.
Aceasta schimbare intervine intr-un moment crucial, cand sectorul constructiilor se confrunta cu provocari semnificative, cum ar fi reducerea impactului asupra mediului, imbunatatirea sigurantei si calitatii cladirilor si atragerea de talente in contextul in care forta de munca este in scadere.
Una dintre principalele constatari ale raportului este ca proprietarii de imobile care se concentreaza pe atingerea obiectivelor ESG inregistreaza adesea un randament mai mare al investitiei si sugereaza ca, cu cat obiectivele de sustenabilitate sunt atinse mai repede, cu atat mai rapid este randamentul. Activitatile din acest sector au un impact semnificativ asupra mediului si a vietii oamenilor, influentand sanatatea, prosperitatea, structurile sociale, oportunitatile si aspiratiile comunitatii.
Accesul la finantare pentru proiectele de constructii se poate baza din ce in ce mai mult pe scoruri ESG favorabile, ceea ce face ca ESG sa devina un aspect central al mediului de afaceri din domeniul constructiilor. Cu toate acestea, punerea in aplicare a ESG in constructii prezinta provocari unice, avand in vedere mobilitatea industriei, legaturile limitate cu comunitatea si lipsa istorica de transparenta. Adoptarea ESG va necesita o schimbare culturala semnificativa, modificand practicile de recrutare, termenii de afaceri, interactiunile si, probabil, determinand schimbari in cadrele de reglementare.
Cu alte cuvinte, marile companii de constructii trebuie sa adopte ESG pentru a ramane competitive, pe masura ce dezvoltatorii si clientii importanti se aliniaza la comunitatea de investitii ESG.
Procesul de integrare ESG poate dura mult timp, necesitand experti terti pentru a evalua datele, a compila rapoarte si a alinia obiectivele. In plus, implica o investitie initiala semnificativa, sustinuta de date verificabile care sa confirme respectarea proceselor si reglementarilor pentru construirea de cladiri sigure si locuibile. Procesul de colectare si raportare a datelor ESG este solicitant, avand in vedere peisajul in continua evolutie al standardelor si reglementarilor.
Investitorii care gestioneaza un portofoliu de proprietati comerciale elaboreaza frecvent abordari de succes pentru a creste valoarea proprietatii si eficienta energetica, optimizand in acelasi timp cheltuielile de intretinere. Cercetarile indica faptul ca software-ul de ultima generatie permite acum estimarea rapida a costurilor pentru renovarea si modificarea cladirilor, oferind un sprijin valoros investitorilor in luarea deciziilor. Inregistrarea amanuntita a datelor tehnice in domeniul imobiliar sporeste substantial eficienta unor procese precum due diligence
Pentru a sprijini gestionarea documentelor, inregistrarea datelor, comunicarea si verificarea tehnica, tot mai multi jucatori din domeniul constructiilor se bazeaza pe PlanRadar. Solutia de tip Saas PlanRadar ajuta investitorii sa integreze mai rapid strategia ESG in auditul tehnic al activelor imobiliare si sa evalueze mai bine costurile de reconstructie a portofoliului imobiliar existent, folosind exemplul eficientei energetice ca unul dintre factorii ESG esentiali.
Cu alte cuvinte, PlanRadar converteste automat toate datele colectate in rapoarte. Forma si continutul raportului sunt stabilite chiar de catre clienti, iar rezultatele finale pot fi exportate in format PDF sau Excel. Datele sunt transmise in timp real, ceea ce asigura o evaluare mai rapida, in acest fel, investitorii pot lua o decizie in cunostinta de cauza cu privire la rentabilitatea investitiei planificate sau pot obtine o perspectiva asupra sumei necesare pentru investitii in proprietati imobiliare pentru a indeplini cerintele ESG. O intelegere mai profunda a datelor garanteaza o imbunatatire semnificativa a rentabilitatii, transparentei si controlului constructiei pe parcursul intregului ciclu de viata al proprietatii.
Ibrahim Imam, co-fondatorul si co-CEO al PlanRadar: "ESG devine un factor cheie al investitiilor, memorandumurile de investitii urmand sa cuprinda toate riscurile ESG, strategiile de atenuare, costurile asociate si ipotezele identificate in timpul procesului de due diligence. Cei din sectorul imobiliar care iau in serios acest criteriu corporativ si iau in considerare potentialul instrumentelor digitale pentru a sprijini o gestionare mai eficienta a inregistrarilor, isi vor imbunatati guvernanta, vor stimula valoarea sociala si vor reduce impactul negativ asupra mediului, permitand pietei un impuls de incredere atat de necesar si protejandu-se impotriva instabilitatii economice."
Maximizarea valorii portofoliului si directii viitoare in strategiile ESG
Pe masura ce ESG devine tot mai raspandita, clientii si contractorii din lantul de aprovizionare pot favoriza companiile care se aliniaza la principiile ESG, excluzandu-le potential pe cele care nu o fac. Increderea si transparenta inerente raportarii ESG vor incuraja companiile sa creeze relatii mai profunde si mai durabile in cadrul lanturilor de aprovizionare.In sectorul constructiilor, ESG va aborda probleme si provocari de lunga durata pe care factorii de decizie le-au amanat timp de decenii.
Mai mult, masurarea indicatorilor ESG nefinanciari si eforturile de imbunatatire a scorurilor vor oferi managerilor date valoroase pentru a-si intelege mai bine afacerile si pentru a imbunatati performanta, devansand viitoarele modificari de reglementare. Exemplu: o eventuala incalcare a unei norme din autorizatia de mediu ar putea rezulta, pe langa amenzi si alte forme de raspundere, in afectarea scorului ESG si, deci, scaderea pretului actiunilor sau dificultati in a atrage finantari.
Sander van de Rijdt, co-fondator si co-CEO al PlanRadar, concluzioneaza: "In timp ce reglementarile pentru ESG sunt inca in curs de dezvoltare, companiile care implementeaza strategii eficiente de monitorizare a ESG vor deschide usa catre un randament mai mare al investitiilor in viitor. Documentarea cuprinzatoare a activelor imobiliare, ca parte a due diligence-ului tehnic, necesita mult timp. Solutiile digitale fac acest proces mult mai eficient si contribuie la asigurarea aprecierii valorii activelor pe termen lung, la satisfactia chiriasilor si la cresterea generala a valorii companiei. De asemenea, acestea ofera o pista de audit inviolabila pentru a sprijini alinierea la reglementarile din ce in ce mai stricte privind constructiile, oferind partilor interesate o mai mare liniste sufleteasca."

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter