RO EN
Košík je prázdný

EximBank finanteaza compania de productie de software development Reea

Compania de software development si new media Reea din Targu Mures a incheiat cu EximBank un acord de finantare in valoare de cinci milioane de lei, in cadrul programului IMM Invest. Compania poate continua astfel planurile de dezvoltare si propriile sale investitii in start-up-uri si inovare, un proces continuu pe care l-a derulat inca de la infiintare.
Pornita la Targu Mures in 1998, compania de software Reea a crescut si s-a extins constant. Initial, serviciile comecializate erau de administrare de servere remote, destul de rare la acea vreme. Parteneriatele au fost facute in special cu piata nord-americana si cea elvetiana. Avand parteneri de drum lung alaturi care i-au asigurat stabilitatea, compania s-a putut orienta spre inovare si investitii in start-up-uri. A crezut in ele si le-a sprijinit constant, fie ca au fost incubate intern, fie ca au venit ca propuneri de la parteneri externi.
O a doua constanta a fost atentia la resursa umana. Acest proces de evolutie naturala a facut ca in prezent agentia sa-si mentina chiar si la 23 de ani de la infiintare biroul central la Tirgu-Mures, insa cu birouri deschise si active la Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Alba-Iulia sau Reghin, intr-o echipa dinamica si flexibila care reuneste aproximativ 180 de angajati. In fine, o a treia constanta din dezvoltarea agentiei a fost diversificarea produselor oferite si orientarea constanta spre nou, spre viitor.
Azi, activitatea de baza a Reea ramane programarea orientata web, dar si aplicatiile stand alone, dezvoltate pentru toate sistemele de operare - Windows, Linux, mac OS. In decursul timpului, agentia de software a trecut insa si printr-o interesanta evolutie, pornita de la un departament de creatie multimedia, proces care a dus la nasterea unei agentii de branding si marketing de sine statatoare - Reea.agency - care ofera in prezent servicii de creatie video, audio si foto, branding si marketing, cu focus pe serviciile new media si pe crearea de prezente si identitati cu personalitate in mediul online. Combinate cu aplicatii software de comert electronic, gazduire si consultanta, Reea acopera un spectru extrem de vast de servicii din zona new media.
Din punct de vedere financiar, compania a incheiat 2019 cu afaceri de peste 26 de milioane de lei si se pregatea pentru inca un an plin de proiecte. Declansarea pandemiei a pus insa pe hold o parte insemnata din ele. Oprirea temporara a activitatii in majoritatea domeniilor a determinat partenerii externi ai companiei sa amane o parte din proiecte, lucru care a afectat si activitatea agentiei software muresene.
„Am tinut foarte mult sa nu facem reduceri de personal in aceasta perioada dificila, oamenii fiind - in domeniul in care activam - cea mai importanta resursa, si am cautat solutii alternative pentru echilibrarea financiara a companiei. Am preferat sa renuntam la spatiile inchiriate pentru birouri in cateva orase, am avut cativa oameni in somaj tehnic, altora le-am redus programul de lucru si am cautat sa valorificam toate oportunitatile pentru a face fata provocarilor impuse de pandemie. Suntem incantati ca am reusit sa accesam aceasta finantare acordata de EximBank in cadrul programului IMM Invest, care ne permite sa continuam sa ne derulam activitatea si sa ne consolidam prezenta pe piata pe care activam”, a spus Dan Masca, managerul REEA.
EximBank participa la programul de sustinere a intreprinderilor mici si mijlocii - IMM Invest, derulat de statul roman pentru atenuarea impactului pandemiei COVID-19 in mediul de afaceri romanesc.
Prin implicarea in acest program guvernamental, EximBank ofera companiilor posibilitatea de a accesa finantari care sa asigure lichiditatile necesare pentru derularea activitatii curente sau pentru investitii in conditii speciale: zero comisioane aferente creditarii, zero dobanda (in urma incasarii ajutorului de stat) pe o perioada determinata de timp si cu posibilitatea prelungirii, precum si de o structura flexibila de garantare in completarea garantiei de stat. Valoarea maxima a creditelor poate fi de pana la 10 milioane de lei pentru investitii si pana la 5 milioane de lei pentru capital de lucru.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter