RO EN
Košík je prázdný

AUTODESK: Previziuni de crestere cu 6% a veniturilor nete

Corporatia americana Autodesk, ce promoveaza renumitele aplicatii Autocad, a anuntat - in cadrul unei conferinte organizate la sediul central din California rezultatele financiare aferente ultimului trimestru si intregului exercitiu financiar 2012-2013, ce s-a incheiat la 31 decembrie a.c. Potrivit datelor cuprinse in raportul oficial, in intervalul analizat s-a inregistrat o sporire de 4% a incasarilor comparativ cu perioada precedenta, pusa pe seama unui record al numarului de contracte de instalare a software-ului pe plan global si, evident, a cererilor privind mentenanta sistemelor. Astfel, cifra de afaceri s-a plasat la 2,3 miliarde USD, chiar daca fluxul de numerar provenit din operatiunile specifice s-a diminuat la 559 milioane USD (-3%), iar profitul net s-a plasat la 274,4 milioane USD, comparativ cu 285,3 milioane USD. De asemenea, in trimestrul al patrulea al intervalului fiscal ce tocmai s-a finalizat, Autodesk a avut vanzari de 607 milioane USD (+2% pentru baze comparative anuale), cu un flux de numerar de 156 milioane USD (fata de 175 milioane USD in noiembrie 2011 – ianuarie 2012) si un profit net de 74,5 milioane USD (mai mare fata de cele 72 milioane USD consemnate anterior). Comentand aceste date, Carl Bass, presedinte si CEO al holdingului a explicat ca, in ansamblu, rezultatele au depasit in sens pozitiv previziunile initiale, mai cu seama in ultimul trimestru. „In timp ce situatia economica globala continua sa fie incerta, am finalizat exercitiul financiar 2012-2013 dintr-o pozitie privilegiata, conferita de cresterea substantiala a cererii pentru suitele de programe destinate designului si creatiei arhitecturale (si nu numai), atingand chiar un prag maxim din punct de vedere istoric al incasarilor pe segmentul de afaceri destinat pietelor AEC si productiei si dispunand, de asemenea, de un portofoliu solid de contracte si comenzi. Progrese deosebite s-au consemnat in ceea ce priveste familia de programe 350, bazate pe stocare «in cloud», care ii pozitioneaza pe Autodesk si clientii sai pe calea sigura spre succes. Analizand deja posibilele tendinte ale exercitiului financiar 2013-2014, putem afirma ca vom depune toate eforturile pentru a continua sa fim liderii industriei de software in inovatie si sa obtinem o crestere a veniturilor si profitului”, a subliniat Carl Bass.
Zona EMEA este cea mai profitabila, in pofida recesiunii europene
Presedintele grupului a efectuat si o serie de previziuni, cu un grad deosebit de acuratete, pe termen scurt si pentru intregul exercitiu financiar in curs. Astfel, pentru primul trimestru (ce se va incheia la 30 aprilie 2013), in pofida unui mediu economic asemanator si in contextul in care Autodesk trebuie sa achite dobanzi aferente unui imprumut de restructurare a debitelor, in valoare de 750 milioane USD (contractat in decembrie 2012), cifra de afaceri se va situa in marja cuprinsa intre 570 milioane USD si 590 milioane USD. Astfel, la 31 ianuarie 2014 se va observa o majorare de 6% a veniturilor nete pentru intregul an, pe fondul unei sporiri a marjei profitului operational (calculata potrivit standardelor specifice SUA, respectiv indicele GAAP) de la 455 la 480 puncte de baza si in contextul in care profitul operational non-GAAP va cunoaste o majorare a ratei de la 125 la 150 puncte de baza. Analizand structura incasarilor din 2012-2013, comercializarea de licente si alte elemente similare a avut o valoare de 1,39 miliarde USD, iar serviciile de intretinere au adus un aport de 922 milioane USD. Din punct de vedere geografic, subsidiarele din cele doua Americi au raportat 836 milioane de dolari, cele din regiunea Europei, Orientului Mijlociu si Africii (EMEA) circa 869 milioane USD, iar filialele din Asia-Pacific 608 milioane USD. Contributia vanzarilor pe pietele emergente a fost, astfel, de 14%. Pe segmente de afaceri, principalele incasari au revenit diviziei de solutii-platforma pentru dezvoltarea afacerilor (850 milioane USD), urmata de sectia pentru arhitectura, inginerie si constructii (694 milioane USD), de departamentul aplicatiilor pentru industria productiva (574 milioane USD) si de divizia implicata in media/divertisment (194 milioane USD). Alte cifre mai arata ca produsele de baza (3ds Max, AutoCAD, AutoCAD LT, AutoCAD Mechanical si AutoCAD Architecture, Civil 3D, Inventor si Revit (platforme independente), Maya, respectiv Plant 3D) au avut o pondere de 56% la cifra de afaceri (respectiv 1,28 milioane USD), alte 30% fiind atribuite suitelor (din seriile Design si Family), cu 687 milioane USD si 15% produselor colaterale noi (337 milioane USD). Platformele principale (Autocad si Autocad LT) au reprezentat 33% din total, iar suma de 178 milioane de dolari a fost consemnata din serviciile de «upgrade».
***
In tara noastra, distribuitorul autorizat al concernului Autodesk este reprezentat de compania Man and Machine Romania – Bucuresti, ce promoveaza astfel aplicatiile unui lider mondial in dezvoltarea de software pentru proiectare 3D, inginerie si divertisment. Autodesk a lansat primul program AutoCAD in anul 1982 si de atunci a continuat sa-si imbogateasca permanent portofoliul de aplicatii adaptate pietelor globale. Prin intermediul Autodesk Education Community, corporatia ofera gratuit aplicatiile sale studentilor din toata lumea. Acestia pot descarca versiunile complete ale solutiilor software pe care 9 milioane de proiectanti, ingineri, arhitecti si artisti in grafica digitala le utilizeaza in cadrul tuturor companiilor din clasamentul “Fortune 100”, din peste 183 de tari. Nu in ultimul rand, ultimii 18 castigatori ai premiului Academy Award pentru cele mai bune efecte vizuale folosesc aplicatiile Autodesk pentru a-si pune in aplicare ideile. De asemenea, holdingul american sprijina studentii si profesorii prin furnizarea de aplicatii software specializate pentru proiectare 3D, programe inovatoare si alte resurse pentru inspirarea noilor generatii de profesionisti. Din reteaua de filiale si companii afiliate ale grupului face parte si Man and Machine Software – Germania, unul dintre cei mai importanti distribuitori de software de proiectare si productie asistata de calculator (CAD/CAM) din Europa pentru mai multe industrii, precum inginerie mecanica, arhitectura si infrastructura. Informatii suplimentare, la www.autodesk.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter