RO EN
Košík je prázdný

ASW: 70% dintre companii vor sa implementeze transformarea digitala in afaceri

La nivelul industriei ERP, anul 2019 a lansat noi directii si a fundamentat dezvoltari recente precum: personalizarea, automatizarea, securitatea datelor si mobilitatea. Avand in vedere ca un procent de 70% dintre companii isi propun sa-si adapteze modelul de business transformarii digitale, solutiile ERP vor continua sa reprezinte una dintre principalele zone de investitie ale acestora.
Sistemele ERP ofera posibilitatea unei companii de a organiza, analiza si utiliza date relevante si complexe cu ajutorul unei singure platforme. Deoarece ele reprezinta o componenta vitala a functionarii optime a unui business, este important sa cunoastem nu doar caracteristicile care le definesc in prezent, ci si perspectivele de viitor. In continuare, vom analiza cateva trenduri care vor defini industria ERP in anul 2020:
Cresterea posibilitatii de personalizare a solutiilor
In anul precedent am putut observa o preferinta ridicata a business-urilor pentru solutii personalizate. Aceasta va continua in 2020, an in care utilizatorii sistemelor ERP se vor indrepta spre software-uri adaptate industriei in care ei activeaza, pentru a limita necesitatea modificarilor si a asigura mentinerea competitivitatii in piata.
Astfel, companiile vor ceda o parte din controlul pe care il aveau asupra solutiilor ERP in favoarea configurabilitatii, obtinand astfel un sistem specializat, cu un efort redus. Aceasta va reduce si nevoia unei echipe IT dedicate strict managementului ERP-urilor. Mai mult decat atat, personalizarea asaza solutiile pe drumul dezvoltarii tehnologice prin inteligenta artificiala (AI) si internetul lucrurilor (IoT).
Accentuarea mobilitatii si a utilizarii solutiilor ERP pe diverse platforme
Treptat, desktop-ul devine o platforma a trecutului. Aflandu-ne intr-o era a accesului instant la informatie, in care activitatea unei companii este caracterizata de mobilitate, este important ca un sistem ERP sa fie optimizat pe diverse dispozitive. Acest fapt permite accesul in timp real la informatii relevante, asigurand si comunicarea neintrerupta cu clientii. Atat aspectele legate de front-end, cat si cele back-end sunt accesibile acum pe dispozitive mobile cum ar fi smartphone-uri sau tablete.
Cresterea mobilitatii determina si cresterea productivitatii. De exemplu, angajatii care lucreaza in afara biroului sau a orelor standard au acces nelimitat la informatii, ceea ce le permite oferirea unui suport mai buni pentru clientii existenti si atragerea mai usoara a unor clienti noi. Mai mult decat atat, mobilitatea determina si un proces mai eficient de colectare a datelor. Firmele au posibilitatea de a inregistra informatii cheie si atunci cand opereaza de pe teren, evitand astfel si problemele de comunicare, care pot provoca scaderi ale productivitatii.
Continuarea adoptarii sistemelor cloud sau hibrid
In 2019 am putut observa o crestere in implementarea de catre business-uri a sistemelor cloud, dar si un salt spectaculos a preferintei pentru cele hibrid. Acest trend este asteptat sa continue in 2020, datorita avantajelor oferite, cum ar fi costul scazut al infrastructurii, accesul ridicat, securitatea avansata si managementul optimizat.
Sistemele hibrid inregistreaza si ele o evolutie majora, 10% dintre companiile utilizandu-le in prezent. Acest tip de solutii imbina punctele forte ale tehnologiilor on-premise si cloud, acoperind astfel slabiciunile fiecarora.
Implementarea de catre companiile mari a sistemelor ERP pe doua niveluri
In anii precedenti, corporatiile obisnuiau sa utilizeze un singur sistem ERP pentru toate locatiile lor, indeplinind astfel doar procese de back-office. Aceasta practica a dus insa la pierderi semnificative, deoarece solutiile nu puteau fi adaptate nevoilor concrete.
In 2020, trendul implementarii unui ERP pe doua niveluri apare in forta. Companiile care detin sedii in mai multe locatii aleg cu precadere un astfel de sistem. Vorbim astfel de o aplicatie de baza, care este utilizata la un nivel corporate si o solutie ERP adoptata de subsidiari si in locatiile regionale. Aceasta din urma poate fi customizata si optimizata conform necesitatilor specifice, fiind conectata la cea dintai.
Oferirea in timp real a informatiilor relevante pentru business
Accesul in timp real la date ofera nenumarate beneficii companiilor, indiferent de industria in care ele activeaza. Cateva dintre acestea sunt cresterea preciziei rapoartelor, optimizarea operatiunilor de business si imbunatatirea experientei clientului. De aceea, capacitatea sistemelor ERP de a oferi informatii in timp real devine esentiala.
O decizie inteligenta de business poate fi luata pe fundamentul datelor exacte, obtinute intr-un timp scurt. Astfel, solutiile ERP sunt construite astfel incat sa acorde o mai mare atentie oferirii instrumentelor de obtinere a informatiilor fiabile.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter