Saint-Gobain Romania s-a implicat activ in sprijinirea unui proiect special in parteneriat cu Habitat for Humanity, furnizand materiale de constructii, o donatie de cca. 68.000 euro prin intermediul Fundatiei Saint-Gobain, precum si prin participarea voluntara a 40 de angajati Saint-Gobain la lucrarile de constructii de pe santierul de la Buftea. Proiectul a vizat finalizarea si inaugurarea Centrului de zi BufKids, la doi ani de la inceperea lucrarilor de constructie.
Printre materialele Saint-Gobain integrate in centrul BufKids se afla vata minerala ISOVER Akusto, vata minerala bazaltica ISOVER Profi Fassade, ISOVER T-P, ISOVER PLF, profilele Rigips®, gletul de finisare Rigips® SUPER TOP, placile de gips-carton Rigips® RF, RB si Glasroc® F.
Centrul comunitar din Buftea (BufKids) este un spatiu ce va functiona ca un after-school si va deservi doua scoli din Flamanzeni si Buciumeni - cartiere defavorizate din Buftea. Acesta va gazdui 200 de copii defavorizati din comunitate, care acum sunt in pericol de abandon scolar. Ei vor primi zilnic o masa calda, vor fi ajutati la teme, vor urma cursuri de educatie non-formala si vor beneficia de consiliere psihologica.
De asemenea, alaturi de Habitat for Humanity Romania, am contribuit la finalizarea unui proiect ce ofera acces la locuinte sigure pentru zece familii vulnerabile din Vaideeni. Familiile care au beneficiat de casele ridicate in cadrul evenimentului de construire accelerata BIG BUILD 2019 au fost victime ale calamitatilor naturale. Contributia Fundatiei Saint-Gobain pentru acest proiect a constat intr-o donatie de 30.000 de euro, iar Saint-Gobain Romania a furnizat materiale ISOVER, RIGIPS si WEBER pentru constructia integrala a uneia dintre cele zece case.
O alta initiativa importanta este cea prin care Fundatia Saint-Gobain a sprijinit Asociatia Ateliere fara Frontiere prin finantarea a peste 50.000 de euro pentru constructia a 3 dintre cele 8 sere ale fermei Bio&Co din Ciocanari, Dambovita. Ferma Bio&Co ofera un loc de munca persoanelor aflate in situatie de excluziune sociala. Legumele si fructele fermei sunt obtinute prin practici care protejeaza mediul si prezerva biodiversitatea, calitatea solului, a aerului si a panzelor freatice, respectand normele europene si nationale ale agriculturii biologice si integrand principiile dezvoltarii durabile.
“Ne bucuram ca, alaturi de partenerii nostri de la Habitat for Humanity Romania si Ateliere fara Frontiere, ne-am putut implica intr-o serie de proiecte cu impact pentru cei aflati intr-o situatie vulnerabila, fie ca este vorba despre copii sau adulti, in conformitate cu viziunea Fundatiei Saint-Gobain de a sprijini comunitatile din care facem parte. Ne implicam si implementam in mod constant proiecte de responsabilitate sociala, atat prin suport financiar, cat si prin materiale de constructii si voluntariat. Transmit, pe aceasta cale, multumiri echipei Saint-Gobain Romania care dovedeste o mobilizare exemplara si contribuie intr-un numar impresionant, oferind din timpul si priceperea sa, de fiecare data cand este nevoie.
Astfel, reusim sa le oferim persoanelor din medii vulnerabile acces la spatii de locuit sigure, confortabile, eficiente energetic si prietenoase cu mediul inconjurator, dar si la locuri de munca atat de necesare in contextul actual, sporind confortul si starea de bine a comunitatii in care activam”, a declarat Ovidiu Pascutiu, CEO Saint-Gobain Romania.
Prin intermediul Fundatiei Saint-Gobain Initiatives infiintata in anul 2008, Grupul se implica activ in proiecte de responsabilitate sociala, aliniate strategiei sale: integrarea profesionala a tinerilor, construirea, reamenajarea sau renovarea de locuinte sociale in scopuri de interes general, cu accent pe eficienta energetica si protectia mediului inconjurator. Functionarea acesteia se bazeaza pe participarea activa a angajatilor Saint-Gobain care transmit Fundatiei propuneri de proiecte locale de asistenta sociala, iar in cazul calificarii proiectului, angajatul devine coordonatorul acestuia.