RO EN
Košík je prázdný

Casa Eficienta Energetic va genera o crestere de 100 milioane euro in urmatorii 2 ani

In calitate de membru fondator al ROENEF - Asociatia Romana pentru Eficienta Energetica, Saint-Gobain Romania este un promotor activ al implementarii programului “Casa Eficienta Energetic”, primul program guvernamental de finantare a cresterii eficientei energetice a caselor uni-familiale, ce isi propune sa sprijine proprietarii de case cu sume de pana la 15.000 de euro. Programul este destinat imobilelor existente la data lansarii programului.
In data de 12 mai a fost lansat in consultare publica Ghidul de finantare pentru programul „Casa Eficienta Energetic”, urmand ca dupa 30 de zile lucratoare, Ghidul sa fie publicat in Monitorul Oficial si sa inceapa perioada de 60 de zile in care proprietarii de case se pot inscrie in program. Specialistii Saint-Gobain in domeniul eficientei energetice au avut o contributie strategica esentiala la realizarea Ghidului, oferindu-si expertiza pentru acest proiect care va genera pe piata eficientei energetice o crestere de 100 milioane de Euro pentru urmatorii 2 ani.
„Grupul Saint-Gobain isi propune cresterea eficientei energetice in fiecare dintre tarile in care activeaza, iar Romania nu face exceptie. Suntem extrem de implicati in demersurile de reducere a impactului sectorului constructiilor asupra mediului, alaturi de Asociatiile profesionale din care facem parte si urmarim obiective extrem de ambitioase pentru eficienta energetica in cladirile din Romania. Credem ca lansarea Ghidului de finantare destinat programului este unul dintre primii si cei mai importanti pasi pentru un viitor sustenabil, de aceea echipa Saint-Gobain Romania s-a implicat activ, cu angajament si profesionalism, in realizarea acestuia.”, declara Ovidiu Pascutiu, CEO al Grupului Saint-Gobain in Romania.
Saint-Gobain ofera solutii pentru cladiri eficiente in privinta consumului de energie necesar racirii si incalzirii si care contribuie la confortul sporit al oamenilor si la starea de bine a planetei.
Solutiile performante, atat pentru componentele vitrate, cat si pentru cele opace ale cladirii, contribuie in mod substantial la imbunatatirea eficientei energetice a acesteia, satisfacand in acelasi timp si cerintele de „cost optim”. Solutiile pe componente vitrate au in componenta sticle cu depuneri magnetronice, deja utilizate in mod curent pe piata, configuratia acestora fiind foarte usor adaptabila in functie de zona climatica si de orientarea cladirii.
Pentru partile opace, solutiile au in componenta, printre altele, placi din vata minerala bazaltica si mortare special create pentru izolarea fatadelor si a planseelor, asigurandu-se astfel un grad de termoizolare foarte ridicat, ceea ce duce in mod evident la imbunatatirea eficientei energetice a cladirilor.
Cantitatea de energie consumata pentru incalzire depinde, printre altele, de pierderile de caldura ale elementelor constructive care separa spatiul locuit de mediul exterior, astfel ca termoizolarea la exterior reprezinta cea mai eficienta metoda de reducere a puntilor termice structurale si de protectie a peretilor. Pentru o izolare termica superioara, Saint-Gobain propune pietei din Romania solutia webertherm prestige, un termosistem (en. External Thermal Insulation Composite System, prescurtat ETICS) pe baza de vata minerala ISOVER si adezivi Weber. Astfel, cheltuielile pentru incalzire sunt reduse, peretele cladirii este protejat, iar energia consumata pentru racire pe timpul verii se diminueaza considerabil.
Si pentru termoizolarea la interior oferim solutii specifice; in cazul izolarii planseului peste ultimul nivel al cladirii sau a mansardei, solutiile au in componenta vata minerala de sticla caracterizata de niveluri performante ale coeficientilor de conductivitate termica (ʎ); in cazul placarii interioare a peretilor exteriori oferim fie solutii de lipire a panourilor termoizolante din gips-carton caserat cu polistiren expandat, fie sisteme pe structura metalica, cu izolatii din vata de sticla si placare cu gips-carton sau placi speciale.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter