RO EN
Košík je prázdný

CARPATCEMENT continua sa investeasca in campanii de responsabilitate sociala

Strategia de responsabilitate sociala asumata de producatorul de ciment Carpatcement, ca parte a grupului HeidelbergCement, vizeaza organizarea celei de-a doua editii a concursului international Quarry Life Award, competitie realizata in scopul protectiei si promovarii florei si faunei din toate carierele si balastierele detinute de grup in cele 22 de tari participante in concurs. "Este o competitie internationala pe teme de refacere a biodiversitatii in carierele noastre de exploatare, care in anul 2014 se va afla a a doua editie. Pe plan international, cele mai bune proiecte din cinci categorii vor fi selectate in decembrie 2014 si vor primi un premiu de 10.000 de euro fiecare, ocupantului primului loc urmand sa-i fie acordata suma de 30.000 de euro", a precizat Florian Aldea, CEO al Carpatcement. Totodata, la nivel local, producatorul va continua implementarea proiectului anual de "stakeholder engagement", derulat sub titlul "Sfatul Batranilor", care aduna la aceeasi masa liderii formali si informali din comunitati si de la nivel judetean, pentru a stabili strategia locala de dezvoltare sustenabila pe termen mediu si lung a comunitatilor respective, urmand ca, pe baza cerintelor respective, sa fie implementate proiecte ce au reiesit din aceste consultari la nivelul tuturor celor trei zone in care Carpatcement detine fabrici. Un alt proiect important pentru companie se deruleaza sub numele "Acces la educatie", avand drept principal obiectiv incurajarea elevilor sa-si dezvolte o cariera bazata pe invatatura si sa o conecteze la comunitatea in care s-au nascut si unde ar fi de preferat sa se intoarca. De asemenea, "Tinerii gardieni ai mediului" isi propune sa-i familiarizeze pe elevii de liceu ce studiaza protectia mediului cu activitatea de monitorizare si masurare a indicatorilor de mediu din fabricile de ciment. "Un program deosebit care anul trecut a inregistrat un succes fara precedent si pe care il vom extinde a fost denumit «Ora de voluntariat», ce ii premiaza pe profesorii si elevii care desfasoara cea mai interesanta si utila actiune de voluntariat pentru comunitate. Nu in ultimul rand, sunt importante de mentionat proiectele de utilitate publica pe care le sprijinim in parteneriat cu autoritatile locale. Un bun exemplu este reprezentat de consolidarea podului situat pe DJ 714A Moroeni - Pucheni - Valea Brateiului, in extravilanul comunei Moroeni, care se va realiza in perioada 2014 - 2016 in parteneriat cu Consiliul Judetean Dambovita, Carpatcement suportand jumatate din costuri", a mai spus Florian Aldea.
 
Investitii de 38 milioane de euro in tehnologii pentru protectia mediului
Pana in prezent, Carpatcement a investit peste 38 milioane de euro in tehnologii de protectie a mediului si in instalatii pentru combustibili alternativi, precum si alte sume importante in echipamente si lucrari de protectie a muncii. Alte investitii similare sunt prevazute in perioada urmatoare. Actualmente, in cadrul fabricii de ciment de la Fieni, compania are in constructie o instalatie de recuperare a energiei termice reziduale si de producere a energiei, care va fi inaugurata in 2015, in urma unei investitii de 80 milioane de lei. "Proiectul este realizat partial din fonduri europene, instalatia urmand a contribui foarte mult la reducerea consumului de combustibili conventionali, diminuand, implicit, amprenta de carbon si protejand mediul. Este un proiect de consolidare si dezvoltare a sustenabila a fabricii din Fieni, care arata inca o data interesul companiei noastre in problema dezvoltarii durabile si capacitatea manageriala de a realiza astfel de investitii", a mentionat Florian Aldea. In ceea ce priveste implicarea sociala, Carpatcement isi propune sa continue investitiile realizate in anii anteriori. "Desi avem un plan relativ clar al domeniilor si programelor de responsabilitate sociala in care vom investi in 2014, acest lucru nu inseamna ca, la nevoie, nu ne vom implica in cauzele si proiectele ce merita sprijinite. Totusi, ca directii principale, ne dorim sa crestem investitia in educatia locala, atat formala, prin sprijinirea scolilor si elevilor din Tasca, Chiscadaga si Fieni, cat si non-formala, prin proiecte care sa ii implice pe elevi si profesori in activitati extrascolare", a mai spus reprezentantul Carpatcement.
***
In cei 16 ani de activitate in Romania, Carpatcement a dezvoltat si sustinut numeroase proiecte si initiative de responsabilitate sociala care au necesitat investitii importante, printre cele mai de succes fiind "Premiile profesionale Carpatcement" si "Studentul anului" - in domeniul educatiei, precum si "Bucurestiul respira" si "Impreuna pentru natura" - in ceea ce priveste protectia mediului. De asemenea, compania a sustinut numeroase cauze sociale, umanitare, culturale sau comunitare, care au presupus un efort investitional semnificativ. De pilda, Carpatcement a sustinut financiar refacerea totala a acoperisului Scolii Gimnaziale "Vasile Mitru" din Tasca in anul 2013, care a necesitat o investitie de aproximativ 16.000 de euro. De asemenea, in parteneriat cu autoritatile locale, grupul a sustinut financiar reamenajarea intersectiei pe drumul de acces in Fieni, situata in cartierul Berevoiesti. Pentru informatii suplimentare, click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter