RO EN
Košík je prázdný

EURO-CONSTRUCTII: Cladirile pasive si sustenabilitatea aplicata, in atentia plenului

Un eveniment ce reprezinta o premiera la cea de-a cincea editie a Conferintei Internationale despre Constructii Sustenabile si Eficienta Energetica EURO-Constructii 2016, programata sa aiba loc la data de 24 mai a.c. in cadrul Salii Atlas a Radisson Blu Hotel - Bucuresti, este constituit de participarea, in calitate de speaker, a arh. Dragos-Ionut Arnautu, reprezentant al reputatului si bine-cunoscutului Passivhaus Institut, din Darmstadt - Germania. Astfel, specialistul va prezenta plenului o lucrare despre sustenabilitatea aplicata in arhitectura si legatura stransa intre geometria arhitecturala si eficienta energetica a cladirilor. Toate aceste subiecte, de stricta actualitate, vor fi abordate in contextul climatic si geo-politic european, cu referiri directe si la Romania.
„Ma bucur sa vad ca interesul in ceea ce priveste eficienta energetica a imobilelor si arhitectura sustenabila creste in Romania. Urmaresc cu deosebita atentie demersurile intreprinse de organizatorii conferintelor EURO-Constructii si EURO-Fereastra, in domeniul promovarii conceptelor de dezvoltare durabila si eficienta energetica, deoarece acestea reprezinta un bun prilej de informare a operatorilor pietei din Romania, ce se intrunesc anual pentru a dezbate aceasta problematica de o complexitate deosebita. De altfel, sunt un membru activ al acestei miscari internationale, ce promoveaza sustenabilitatea in arhitectura si constructii. Totodata, imi face o deosebita placere sa ma implic in diverse proiecte din tara, pe marginea subiectelor discutate cu ocazia derularii evenimentelor”, a declarat Dragos-Ionut Arnautu, cu privire la conferinte si la tema sustinuta.
Explicand succint subiectul prezentat, intitulat „Cladirile pasive - sustenabilitate aplicata”, specialistul PHI Darmstadt a mai precizat: „Relatia dintre imobil si energia utilizata este rezultatul unei ecuatii cu trei variabile: iluminarea naturala, incalzirea pasiva, precum si racirea pasiva. Acesti trei factori pasivi sunt extrem de importanti, deoarece manifesta o influenta majora asupra formei arhitecturale. Integrarea cerintelor tehnice si functionale ale arhitecturii pasive intr-un concept estetic satisfacator reprezinta, in consecinta, atat o provocare, cat si o oportunitate. Prin dialog direct, cu prilejul conferintei, vom aduce o contributie activa in directia atingerii acestui scop”. Informatii suplimentare, la www.euroconferinte.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter