RO EN
Košík je prázdný

AHK Romania organzeaza o noua editie Cities of Tomorrow, in format hibrid

Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania) organizeaza in perioada 13-16 septembrie 2021 cea de-a noua editie a conferintei „Cities of Tomorrow”, in format hibrid. Conferinta este recunoscuta pe plan national ca fiind un eveniment de referinta dedicat dezvoltarii urbane si regionale, anul acesta aducand in prim plan importanta oraselor si tehnologiilor verzi. Sunt asteptati in jur de 300 de participanti, provenind atat din mediul public cat si cel privat.
Evenimentul va fi onorat de prezenta invitatilor speciali din Germania si Romania: administratia publica, societatea civila si mediul privat vor dialoga in cadrul a doua paneluri despre abordarea corecta a proiectelor care conduc spre orase verzi si implicarea tuturor actorilor relevanti. Primul dialog, intre fostul primar al orasului Dortmund si consultant independent, Ullrich Sierau si primarii sectoarelor 2 si 6, Radu Mihaiu si Ciprian Ciucu, va fi moderat de arh. Irina Melita, vicepresedinte OAR Bucuresti si Andreas Schiller, jurnalist si editor Schiller Publishing House.
Al doilea panel de dialog intre orase ii are ca invitati speciali pe Andreas Kipar (LAND), creator al modelului ”Green Rays” din Milano, care conecteaza diferite zone ale orasului pentru a incuraja o noua mobilitate lenta dinspre centru spre periferie, Ioan Popa, primarul municipiului Resita, arh. urb. Eugen Panescu, planwerk cluj, membru al Comitetului executiv al Consiliului Arhitectilor din Europa si Elena Lucaci, presedinte fondator al asociatiei Parinti de Ciresari. Discutia va fi moderata de Dorothee Hasnas, arhitect si manager cultural. Burkhard Drescher, fost primar si city manager al orasului Oberhausen, cu o vasta experienta in dezvoltarea proiectelor de reconversie, va tine o prezentare despre concepte smart pentru orase verzi.
Continuam si anul acesta conceptul de online round tables, care permite participantilor o implicare mai mare, dandu-le ocazia ca timp de doua ore sa discute concret si aplicat subiecte/proiecte diferite, alese in functie de actualitatea si necesitatea tematicii si sa gaseasca idei si solutii concrete, pe care sa le poata implementa in proiectele proprii. Concluziile si insight-urile valoroase rezultate in urma celor noua mese rotunde vor reprezenta fundamentul pentru actiuni viitoare. Cele noua mese rotunde au loc online, cate trei in fiecare zi, in perioada 13-15 septembrie. Solutiile cele mai bune vor fi jurizate de catre participanti, in timp real, pe platforma evenimentului, Swapcard, masa castigatoare fiind premiata pentru reusita.
Relevant pentru succesul acestui eveniment este atat ce se intampla in zilele evenimentului, dar mai ales ce se intampla ulterior, cum inteleg participantii sa utilizeze schimbul de idei, experienta si contactele dobandite in cadrul evenimentului.
Dupa dezbaterile interactive de la mesele rotunde, desfasurate online in zilele de 13, 14 si 15 septembrie, participantii se vor regrupa pe 16 septembrie pentru o scurta prezentare a solutiilor identificate pe fiecare masa rotunda si pentru festivitatea de premiere a proiectelor castigatoare.
Inaintea acestei a 9-a editii a Cities of Tomorrow a fost organizat un concurs de proiecte adresat administratiilor publice, mediului de business si societatii civile. Am avut in vedere, in delimitarea proiectelor ajunse in finala, factorul dezvoltarii sustenabile. S-au cautat, asadar, initiative ce conduc spre orase verzi, cu accent pe imbunatatirea calitatii vietii locuitorilor. Cu ajutorul unui juriu format din personalitati cu experienta vasta, s-au stabilit 9 finalisti – asadar, 9 initiative vor primi atentie deosebita cu prilejul acestei conferinte. Cele noua proiecte finaliste ce se vor prezenta in data de 16 septembrie in cadrul sesiunii de pitching la Cities of Tomorrow sunt:
- categoria Administratie Publica: Buzau (“Buzau Green City”), ADI pentru Transport Public Bucuresti-Ilfov (Introducerea serviciilor de tren urban si metropolitan in zona metropolitana Bucuresti – Ilfov”), Sectorul 6 al Municipiului Bucuresti (”Unitati educationale nZEB si masuri de reabilitare”);
- categoria mediu de business: Banca Comerciala Romana (”BCR Smart Transport Solution”), Life is Hard (”City Health Smart City Platform”), Urban Cultor (”Food for Earth”);
- categoria societate civila: EFdeN (”Dezvoltare prototipuri de case solare in scopuri educationale si de cercetare”), Fundatia Comunitara Mures (”Ciclism pentru o cauza nobila”), Centrul de cercetare, inovare si promovare a lemnului SILVANIA (”Sistem standard de management al amprentei de carbon”).
Conferinta „Cities of Tomorrow” se doreste a fi o conferinta publica de sensibilizare privind dezvoltarea durabila, reconversia si revitalizarea regiunilor si oraselor Romaniei, sarcinile si rolurile actorilor din mediul politic, de afaceri si din cadrul societatii civile, dezvoltarea infrastructurii urbane si rurale, managementul oraselor (utilitati publice, managementul traficului, cladiri eficiente energetic), integrarea zonelor centrale si istorice ale orasului, dar si a periferiilor si nu numai.
Market place-ul organizat in foyer in anii anteriori s-a transformat intr-unul virtual, pe platforma evenimentului. Aici, sponsorii evenimentului – Banca Comerciala Romana, FEPRA, SAP, BABLE, Robert Bosch, E.ON, BASF, Sistemul National de Reciclare a Bateriilor, Industrial Park Siret si Siemens Energy – isi vor prezenta solutiile si tehnologiile destinate modernizarii si eficientizarii oraselor si regiunilor.
Conferinta este conceputa pentru a oferi informatii utile si noi perspective pentru: primarii, managerii orasului, reprezentanti ai agentiilor de dezvoltare regionala si a zonelor metropolitane, reprezentanti ai consiliilor oraselor si judetelor; companiile private romanesti si straine; profesionistii din domeniul planificarii urbane cat si arhitectii; investitorii imobiliari si dezvoltatorii interesati pentru/sau cu sediul in Europa de Sud-Est; profesionistii din domeniul imobiliar; reprezentantii camerelor de comert si industrie; reprezentantii clusterelor industriale; furnizorii de tehnologie; companiile de utilitati urbane si infrastructura; ONG-urile si profesionistii din domeniul bancar.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter