RO EN
Košík je prázdný

UE: Directiva privind apa potabila va impune cerinte noi furnizorilor de instalatii

Ministrii mediului au desfasurat o dezbatere de orientare referitoare la viziunea strategica pe termen lung a UE pentru o economie prospera, moderna, competitiva si neutra din punctul de vedere al impactului asupra climei, bazata pe diferite scenarii pentru realizarea reducerilor de emisii de gaze cu efect de sera pe termen lung pana in 2050 in conformitate cu Acordul de la Paris.
“Astazi am discutat despre importanta de a elabora impreuna o strategie pe termen lung pentru UE vizand reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera. Din perspectiva anului 2050, stim ca trebuie sa oferim stimulentele necesare pentru aceasta transformare si va trebui sa ne asiguram ca tinem seama de caracteristicile regionale si de diferitele circumstante socioeconomice. Reducerea in continuare a emisiilor noastre de gaze cu efect de sera va fi o provocare, insa cuprinde si oportunitati insemnate pentru economiile si cetatenii nostri.” Gratiela Leocadia Gavrilescu, vice prim-ministru si ministrul mediului din Romania
Apa potabila
Ministrii au ajuns la un acord cu privire la propunerea de actualizare a Directivei privind apa potabila. Acestia au convenit asupra pozitiei Consiliului cu privire la text, care prevede reguli mai stricte pentru apa de la robinet, inclusiv o procedura noua care stabileste cerinte in materie de igiena pentru materialele care intra in contact cu apa de la robinet, cum ar fi tevile. Scopul este imbunatatirea calitatii acestor materiale pentru a se garanta faptul ca sanatatea umana este protejata si ca nu are loc nicio contaminare.
Inverzirea semestrului european
Ministrii au avut ocazia de a face schimb de opinii cu privire la procesul semestrului european. Ei au discutat despre importanta promovarii investitiilor durabile si a asigurarii faptului ca acestea aduc beneficii sociale cetatenilor din UE. De asemenea, ministrii au discutat despre reformele administrative si din domeniul mediului care ar fi cele mai capabile sa asigure tranzitia catre o economie mai verde.
Perturbatorii endocrini
Consiliul a desfasurat o dezbatere de orientare cu privire la perturbatorii endocrini. Ministrii au desfasurat un schimb de opinii cu privire la abordarea care ar fi cea mai potrivita pentru crearea unui cadru coerent la nivelul UE privind perturbatorii endocrini. Ministrii au subliniat preocuparea tot mai mare a opiniei publice cu privire la substantele cu proprietati perturbatoare ale sistemului endocrin, care au un impact asupra mediului si sunt legate de anumite probleme de sanatate umana.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter