RO EN
Košík je prázdný

SIBIU: Fonduri europene pentru stabilirea strategiei de dezvoltare din urmatorii ani

Primarul Astrid Fodor si Ministrul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei, domnul Ion Stefan au semnat contractul de finantare din fonduri europene pentru proiectul Strategie inteligenta bazata pe integrare si urbanizare smart - SIBIU SMART, finantat din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operational Capacitate Administrativa.
“Sibiul se dezvolta in ritm sustinut si de aceea are nevoie de documente strategice care sa continue coerent si inteligent dezvoltarea orasului, pentru a raspunde nevoilor curente si viitoare ale comunitatii. Vom utiliza fonduri europene nerambursabile pentru a actualiza Strategia de Dezvoltare si Planul de Mobilitate Urbana ale orasului. Ceea ce este si mai important, ca si in cazul Strategiei de Dezvoltare si a Planului de Mobilitate realizate in 2016-2017, si de aceasta data vom colabora indeaproape cu comunitatea sibiana pentru a le contura prin consultari largi si repetate, pentru a oglindi cat mai fidel ceea ce sibienii isi doresc pentru orasul lor” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)
Valoarea proiectului este de 998.500 lei, din care 978.530 lei reprezinta finantarea nerambursabila. Termenul de realizare a acestor doua documente este septembrie 2021.
Scopul proiectului este acela de a elabora:
- Strategia Integrata de Dezvoltare Urbana a Municipiului Sibiu 2021-2030, prin care se va elabora o viziune pentru dezvoltarea orasului pana in 2030, stabilindu-se directii si obiective strategice pentru perioada 2021-2030, se va stabili un Plan de actiune si o lista de proiecte concrete care sa se inscrie in aceste directii si obiective. De la proiecte de infrastructura si pana la amenajarea de noi obiective de agrement, Strategia va propune viitoarele investitii ale orasului.
- Planul de Mobilitate Urbana Durabila al Municipiului Sibiu 2021-2030, prin care se vor stabili noi masuri pentru cresterea mobilitatii locuitorilor, cu respectarea mediului inconjurator, punand accent pe utilizarea transportului public si a mijloacelor de deplasare prietenoase cu mediul - pietonala sau cu bicicleta - in defavoarea autovehiculelor particulare.
Un scop secundar al proiectului este instruirea a 40 de persoane din administratia locala pentru dobandirea cunostintelor necesare privind planificarea strategica pentru dezvoltarea unui oras si pentru asigurarea unei mobilitati urbane functionale. Un subiect important al instructajului va fi abilitatea de a prioritiza proiectele si de a le monitoriza in perioada implementarii lor.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter