RO EN
Košík je prázdný

NUCLEARELECTRICA investeste 1,5 miliarde euro in retehnologizarea Reactorului 1

Reactorul 1 de la Cernavoda va fi oprit din 2026 pentru lucrari de tehnologizare, care vor dura doi ani si care vor prelungi cu 30 de ani durata sa de functionare, a declarat, luni, Romeo Urjan, seful Directiei Tehnice si de Retehnologizare din cadrul Nuclearelectrica.
"Din 2026, Unitatea 1 de la Cernavoda se opreste pentru lucrarile efective. Pana atunci, noi facem toate pregatirile necesare. Vom face un studiu de fezabilitate care se va termina in anul 2021 si apoi vom face demersurile pentru achizitia echipamentelor, care trebuie comandate cu 3-4-5 ani inainte, fiind produse specifice", a spus Urjan, intr-o conferinta de profil.
Potrivit acestuia, studiul de fezabilitate va spune exact valoarea investitiei, care este, conform estimarilor, intre 1,2 si 1,5 miliarde de euro.
"Dupa doi ani de retehnologizare, Unitatea 1 va functiona inca 30 de ani. Astfel vom avea o centrala ca si noua pentru inca 30 de ani, fata de costurile unei centrale noi, care ar fi duble sau chiar triple. Deci, avantajul economic este evident", a adaugat oficialul Nuclearelectrica.
Nuclearelectrica opereaza centrala nucleara de la Cernavoda, unde functioneaza doua reactoare de tipul CANDU 6, cu o putere totala de 1.400 de MW. Acestea asigura circa 20% din productia nationala de electricitate.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter