RO EN
Košík je prázdný

Ilfov: Sase investitii majore si buget de 218 milioane lei pentru anul 2020

Consiliul Judetean Ilfov a adoptat ieri bugetul pentru anul 2020, in valoare de 217 589 126 lei.
Cele mai importante proiecte ale CJ Ilfov sunt:
- proiectul de apa-canal, care prevede racordarea la utilitati a 22 de localitati;
- managementul modern al deseurilor - colectare selectiva, transport, sortare si neutralizare. Totul, pentru un mediu curat si sanatos;
- nodul intermodal de la Moara Vlasiei - va face legatura cu Otopeni, Bucuresti- Brasov si viitoarea autostrada A0, care va inconjura capitala;
- constructia Magurele Science Park - un parc stiintific, complex de afaceri, care va cuprinde spatii de birouri, spatii de productie si de transfer tehnologic, un centru de conferinte si chiar si un muzeu al viitorului;
- Ilfov Business Hub - 60 de tineri au inceput cursurile in luna decembrie. Dupa sase luni de instruire, cele mai bune 16 idei de afaceri vor fi selectate in urma unui concurs si vor primi sprijin in primii trei ani de la infiintarea firmei: sediu, mentorat si consultanta;
- implementarea invatamantului dual in judetul Ilfov - Consiliul Judetean este promotorul invatamantului dual in judet. Pentru implementarea sistemului am apelat la experienta germana: AHK - Camera de Comert Romano-Germana.
Pentru proiectele mari, care necesita finantare mult peste bugetul propriu (nod intermodal, parc stiintific, apa si canalizare), CJ Ilfov a apelat la fonduri europene, aprobate deja la la Bruxelles.
Sapte milioane de lei, investiti in sanatate in 2020
Sanatatea este in topul prioritatilor CJ Ilfov. Din acest motiv continua achizitiile de aparate noi, performante, pentru investigatii si analize, dar si extinderea sau modernizarea spitalelor.
Spitalul de Obstetrica si Ginecologie Buftea are toate dotarile necesare si laborator propriu, astfel ca pacientii isi pot face toate analizele intr-un singur loc, fara sa piarda timp si fara sa fie plimbati dintr-un loc in altul.
Pana la finele acestei luni, CJ Ilfov va cumpara si un mamograf 3D, cu tomosinteza care va putea fi folosit cel mai probabil din luna mai. In plus, sistemul de endoscopie, achiztionat in 2014, va fi modernizat.
Anul acesta vor incepe si lucrarile pentru extinderea spitalului. Se va construi o cladire cu trei etaje, cu o amprenta la sol de 750 metri patrati, care apoi va fi dotata cu toata aparatura necesara.
Spitalul este singurul centru din judet care are departament de medicina materno-fetala, asa cum numai marile centre universitare au. Pe langa liniile de garda de terapie intensiva si ginecologie, la Buftea functioneaza, de aproape o luna si o linie de garda de neonatologie. Si tot la Buftea femeile isi pot face gratuit analizele pentru cancer de col si cancer mamar. Un control de rutina, poate scuti femeile de boala necrutatoare. Analizele se fac in baza unei trimiteri, de la medicul de familie sau de la un specialist. De altfel, Spitalul de Obstetrica Ginecologie Buftea deruleaza, in parteneriat cu CJ Ilfov, campania SCAPI DE CANCERUL DE COL CU UN SINGUR CONTROL, in cadrul careia femeile beneficiaza de aceste analize, consultatii si informari gratuite si care va presupune o caravana de consultatii in judet in foarte scurt timp.
Pe lista de investitii pentru 2020 se afla si Spitalul Judetean Ilfov, unitatea medicala unde se fac operatii in premiera - precum cele in domeniul urologiei. Spitalul are una din cele mai mari sectii de recuperare din tara si aparatura de ultima generatie. Investitiile nu se opresc aici - urmeaza achizitia unui electrocauter, un monitor de ATI si un sistem de ventilatie ultramodern. Se modernizeaza de asemenea caile de acces - alei si parcare -, se construieste un lift exterior si o pasarela care va lega sectia de urologie de restul unitatii.
Spitalul de Psihiatrie Eftimie Diamandescu (Balaceanca) este deja in reabilitare capitala - vor fi consolidate si modernizate cinci corpuri din incinta spitalului, pavilioanele vor fi reimpartite, iar saloanele vor fi mai spatioase. Fiecare salon va avea paturi si mobilier nou si grup sanitar propriu. Unitatea medicala va avea si o cantina si o sala de ergoterapie - un atelier de creatie care ii ajuta pe bolnavi sa se vindece. De altfel, medicii din spital spun ca acesta este cel mai bun tratament, iar operele pacientilor sunt deja cunoscute in urma expozitiilor. Zona de relaxare va fi regandita complet, atat in interior, cat si in aer liber, mai ales pentru terapie prin activitati fizice si lucrul cu animale. Spitalul va fi si reabilitat termic, se vor schimba conductele de apa si de gaze si va fi amenajat si un spatiu pentru activitati sportive.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter